Lapin Kirjallisuusseura ry

Hyväksytty Lapin Kirjallisuusseuran kevätkokouksessa 2017

 

Yleistä

Lapin Kirjallisuusseura juhli vuonna 2016 toimintansa merkkivuotta - 20 vuotistaivalta - tarjoamalla kirjoittajille poikkeuksellisen paljon kursseja ja seminaareja. Avustusten turvin seura saattoi laajentaa jäsentensä ja pohjoisten kirjailijoiden mahdollisuuksia osallistua täydennyskoulutukseen ja työhyvinvointia tukevaan toimintaan.
Koulutustoiminnan lisäksi seura suoriutui kevään ja syksyn mittavista tapahtumista tehokkaiden tiimiensä ja hyvien yhteistyökumppaniensa avulla.

Seura kiittää lämpimästi jäseniä ja yhteistyökumppaneita juhlavuonna vastaanottamistaan runsaista muistamisista ja onnitteluista!

Jäsenmäärä

Vuoden 2016 lopussa seurassa oli 317 jäsentä, joista neljä kunniajäsentä ja kuusi kannattajajäsentä. Nettolisäys edelliseen vuoteen 25 jäsentä.

Seuran jäsenet ovat julkaisseet vuoden aikana runsain mitoin romaaneja, runo- ja novellikokoelmia, lasten- ja nuortenkirjoja, eräkertomuksia ja elämäkertoja. Kirjoittajaharrastuksen aktiivisuudesta kertoo Lapillinen-jäsenlehteen lähetetty runsas aineisto.

 

Toiminta

Juhlavuoden tapahtumat

Pohjois-Suomen kirjailijapäivät, Rovaniemi 22.–24.4.2016, teemana ”Kapinalliset rivit”. Pohjois-Suomen kirjailijapäivät tarjosivat kohtaamispaikan niin kirjailijoille, kirja-alan ammattilaisille kuin kirjoittamisen harrastajille ja kirjallisuuden ystäville. Lapin Kirjallisuusseura on toiminut laajan pohjoisen kirjailijafoorumin kakkosjärjestäjänä, päävastuun ollessa Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteellä. Yhdistys oli aktiivisesti mukana päivien suunnittelussa ja osallistui sisällöntuottamiseen. Seuralla oli myyntipiste messualueella, josta oli saatavilla juhlajulkaisu, Lapillinen ja tietoa seuran toiminnasta. Päivillä kävi noin 80 vierasta. Seuraavat kirjailijapäivät järjestetään Oulussa 2018.

● Kaunokirjallisen teoksen lumo näyttämölle -keskustelutilaisuudessa pohdittiin dramatisointiin liittyviä kysymyksiä. Sen vetäjänä toimi ohjaaja ja dramaturgi Tuula Väisänen ja kutsuttuina keskustelijoina olivat näytelmäkirjailija ja dramaturgi Janne Rosenvall, dramaturgi ja suomentaja Aino Piirola sekä kriitikko Tenka Issakainen. Seura järjesti tilaisuuden Jenny ja Antti Wihurin säätiön tuella 23.04.2016 Pohjois-Suomen kirjailijapäivien yhteydessä. Tilaisuudessa oli 35 osallistujaa.

Seuran 20-vuotisjuhlaa vietettiin 23.4.2016 Rovaniemellä Pohjois-Suomen kirjailijapäivien yhteydessä. Juhlapäivän merkeissä yhdistys tarjosi iloisia kohtaamisia niin jäsenilleen kuin ystävilleen viihtyisässä hotelli Santa Clausin Kirnu-salissa. Tilaisuudessa muistettiin seuran ansioituneita jäseniä.
Kunniajäsenyys myönnettiin seuran perustajajäsenille Toini Marjamaalle ja Paula Alajärvelle, jotka ovat olleet edelleen aktiivisesti mukana seuran toiminnassa. Lisäksi juhlassa julkistettiin seuran 20-vuotistaivalta esittelevä Lapillisen erikoisnumero, kuultiin juhlapuheita sekä musiikkiesityksiä.
Juhlan avasi seuran puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen. Vierailevana juhlapuhujana yleisölle esiintyi näytelmäkirjailija Juha Hurme. Musiikkitervehdykset toivat Pälvi Rantala sekä duo Niillas Holmberg ja Roope Mäenpää.
Tilaisuuden päätteeksi nautittiin runsas Lappi-buffet, lumouduttiin musiikkiesityksistä sekä karattiin mielikuvitusmatkalle pohtimaan Juha Hurmeen johdolla hiihtourheilun ja sanataiteen välistä suhdetta.
Juhlayleisössä oli jäsenten lisäksi seuran pitkäaikaisia vaikuttajia vuosien varrelta, Taiteen edistämiskeskuksen edustajia ja yhteistyökumppaneita. Vieraita oli kaiken kaikkiaan 80.

Runoköngäs kuohahti Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla 19.–21.8.2016 jokaisena markkinapäivänä Jätkänpuiston lavalla klo 13–14. Tunnit juonsi seuran varapuheenjohtaja Erkki Kaila. Tapahtuma järjestettiin jo kolmatta kertaa. Vaihtelevista säistä huolimatta jokaiseen tilaisuuteen kokoontui mukavasti yleisöä. Sanataiteellinen ohjelma sisälsi Mauno Kyllin, Markku Torkon, Pentti Harjumaan sekä Aatu Ylisuvannon monipuolisia esityksiä, Riina Katajavuoren, Unto Matinlompolon ja Tuomo Korteniemen (Jorma Laitisen runot) lumoavia henkilökuvia sekä vahvalla leidienergialla ladattuja runohetkiä Marjatta Kaasilan, Lea Poikelan ja Leena Patjaksen tulkitsemina. Lopuksi mikrofoniin tarttuivat vuorollaan Marja Poutanen ja Leena Pyhäluoto, joiden humoristiset esitykset herättivät hyväksyvää hilpeyttä markkinaväessä. Tapahtuma loi puitteet, joissa runous jalkautuu omintakeisella tavalla kansan keskuuteen murtaen olemassa olevia ennakkoluuloja runoutta kohtaan.

Tekijöiden päivä järjestettiin Seniorimessujen yhteydessä Rovaniemen SantaSportissa 26.-27.11.2016. Messuilla esittäytyivät ja myivät teoksiaan Asko Ilmari Heinonen, Heimo Härmä, Marjatta Kaasila, Markku Kokkola, Ritva Kokkola, Salme Koskelo, Pirjo Maunu, Marko Nampajärvi, Leena Pyhäluoto, Ritva-Elina Pylväs,Tapani Tavi, Anna Tiitta, Pirjo Toljamo, Markku Torkko ja Kerstin Tuomas Larsson sekä kääntäjä Tuula Uusitalo.
Kirjailijoita haastattelivat ohjelmalavalla Raili Ilola, Irene Piippola, Tuula Saraniemi ja Eija Miranda Silventoinen. Seuran osastolla esiteltiin seuran toimintaa ja myytiin Lapillinen-lehteä. Mukana oli myös Jänkä-lehden päätoimittaja Paula Alajärvi.

Tarinaniskennän Lapin aluemestaruuskilpailut/karsinnat pidettiin 12.3. Torniossa. Tilaisuus järjestettiin kaupunginkirjaston, Elämäntarinayhdistyksen ja Lapin Kirjallisuusseuran yhteistyönä. Seuran puolesta järjestelyistä vastasi Raili Ilola. Yleisöä oli salin täydeltä. SM-finaaliin Kärsämäelle pääsi karsinnan voittaja iiläinen Erkki Taskila, yleisön suosikki oli haaparantalainen Tapani Luiro. Toiselle sijalle tuomaristo valitsi Aulis Mularin ja kolmannelle Erkki Marin.

● Lapin Kirjallisuusseura esittäytyi seuraavissa kesän 2016 tapahtumissa: RunoRajaton (Tornio) ja Pohjoiskalottikonferenssi (Kemi).

Kansainvälinen toiminta
● Seuran puheenjohtajalle Eija Miranda Silventoiselle ja kemiläiselle kirjailijoille Ritva ja Markku Kokkolalle tarjoutui yllättäen tammikuussa 2016 tilaisuus esiintyä saksalaisessa tv-sarjassa Kleine Welt ja esitellä lyhyesti seuran toimintaa. Jakso on katsottavissa internetissä: "Kleine Welt": http://vimeo.com/153047059. Password: mokdudat. Lapin ja seuran osuus alkaa kohdassa 17:05.

Crowd -tapahtuma toi kansainvälisiä kirjailijavieraita Rovaniemelle. Toukokuussa 2016 Lapin Kirjallisuusseura sai kunnian isännöidä CROWD OMNIBUS kirjallisuuskiertueen päättötapahtumaa Rovaniemellä. Pohjoismaiden osalta kirjallisuuskiertueen järjestelyvastuu on ollut Nuoren Voiman Liitolla. Paikallisena järjestäjänä toimi seuran varapuheenjohtaja Erkki Kaila. Tilaisuudessa esiintyivät kirjailijat: Peter Højrup (DK), Katarzyna Fetlińska (PL), Fiston Mwanza Mujila (AT), Andrea Inglese (IT), Satu Taskinen (FIN), Ricardo Domeneck (GER), Marko Tomaš (BA), Alev Adil (CY). Yleisö sai kuullakseen otteita eurooppalaisesta nykykirjallisuudesta tekijöiden esittämänä.

Finnmark Internasjonale litteraturfestival 16.-19.11.2016 Kirkkoniemi, Norja
Kirjallisuusfestivaaliin osallistuivat Finnmark Fylkes Bibliotekin Rønnaug Ryssdalin ja Reija Långin kutsumana seuran puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen, varapuheenjohtaja Erkki Kaila ja sihteeri Raili Ilola.
Festivaalien teemana oli “Mentalitet”, johon liki 30 Pohjoiskalotin kirjailijaa toi oman näkemyksensä. Tapaamiset tarjosivat seuran edustajille oivan mahdollisuuden luoda uusia yhteyksiä mm. Pohjois-Norjan kirjastojen edustajiin ja esitellä lappilaista kirjallisuutta.


Kirjoittajakoulutus ja neuvontapalvelut
● Sodankylän kirjoittajakurssi kesäkuun ensimmäisellä viikolla 6.-11.6.2016 yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa. Seuran puolesta vastaavana toimi Paula Alajärvi. Kurssilaisia ohjasivat maamme eturivin kouluttajat: Taija Tuominen (proosa), Juha Hurme (draama), Riina Katajavuori (lyriikka), Siri Kolu (lapsille kirjoittaminen) ja Janne Rosenvall (elokuvakäsikirjoittaminen). Kurssille osallistui yli 50 kirjoittajaa, joiden kurssiteksteistä koottu antologia on julkaistu seuran nettisivuilla sekä pdf- että ePub-versiona.

Runomuotokuvakoulutus tarjosi kirjoittajille työvälineitä osaamisen kehittämiseen ja mahdollisuuksia kokeilla sanataiteen uusia muotoja. Runomuotokuvakurssilla harjoiteltiin sanataiteilija Timo Harjun johdolla näkemisen ja kirjoittamisen uskaltamista. Kurssi järjestettiin Kemin kaupunginkirjaston opintolukusalissa 3.4.2016. Osallistujia oli 15.

Arviointipalvelua on käyttänyt seuran välityksellä 7 kirjoittajaa. Yhteyshenkilönä on toiminut Eija Nissinen. Arvioijat: Jorma Koski, Mirjam Kälkäjä, Sinikka Lappeteläinen, Irene Piippola, Maaria Rousu, Tuula Saraniemi, Seppo Saraspää, ja Virpi Yliraudanjoki.

● Arviointipalvelua täydennettiin neuvontapalvelukokeilulla, joka kattoi tekstien arvioinnin lisäksi kustantamiseen, taittamiseen ja painoon liittyviä kysymyksiä. Neuvontapäivä järjestettiin 19.3.2016 ja se kokosi yhteen parikymmentä kirjoittajaa Rovaniemen kaupunginkirjastoon. Kuulijoiden joukossa oli niin aloittelevia kirjailijoita kuin kokeneita kirjoittajiakin. Päivä koostui yleisöluennosta sekä henkilökohtaisesta mentorointiosuudesta. Yleisöluennon piti kirjailija Tero Ronkainen aiheenaan ”Kantapään kautta: vinkkejä aloitteleville kirjailijoille”. Henkilökohtaisessa ohjauksessa kirjailijat esittelivät omia kirjaprojekteja päivän mentoreille: Tero Ronkaiselle ja Tuula Saraniemelle. Osallistujat lähettivät ennakkoon materiaalin tulevista teoksista. Asiantuntijat kävivät projekteja läpi ja antoivat henkilökohtaisia vinkkejä kirjoittajille. Tilaisuuden jälkeen osallistujat saivat palautetta myös kirjallisena. Ohjaus mahdollisti aidon keskustelun ja kirja-aihion monipuolisen tarkastelun.

● Sanataidetoimintaa Seura on järjestänyt sanataidekoulutusta yhteistyössä Balanssi ry:n kanssa mielenterveyskuntoutujille syksyllä 2016. Koulutus on tukenut osallistujien kirjoittamisen prosessia. Ohjaajana on toiminut kirjallisuuden maisteri Virpi Peitso.

Lapillinen-lehti
● Lapillinen-jäsenlehti nro 40 (painos 800 kpl, teema “Kapinalliset rivit” - Pohjois-Suomen kirjailijapäivät 2016) ilmestyi huhtikuussa ja nro 42 (painos 500 kpl, teema “Kirjallisuus tulee kylään ­- globaalit kysymykset lappilaisessa kirjallisuudessa”) marraskuussa. Lehden irtonumeron hinta 5 €. Lehteä on jaettu myös Lapin ja Pohjoiskalotin kirjastoihin, kirjailijayhdistyksille sekä yhteistyökumppaneille. Lehden verkkoversio on luettavissa issuu.comissa.

Juhlajulkaisu nro 41/2016
“Olimme intoa täynnä” – 20 vuotta lappilaisen kirjallisuuden hyväksi
Seura juhlisti 20-vuotistaivalta Lapillisen erikoisnumerolla, jossa tehdään matka seuran juurille. Historiakatsauksen lisäksi julkaisu sisältää puheenvuoroja seuran toiminnan kehittämiseen osallistuneilta toimijoilta. Juhlanumeron tavoitteena on tehdä näkyväksi seuran toimintaa ja toisaalta levittää yleistä tietämystä lappilaisesta kirjallisuudesta. Juhlanumero julkistettiin 23.4.2016 seuran 20-vuotisjuhlassa Anita Myllykosken esittelemänä. Juhlajulkaisua voi edelleen tilata seuran sähköpostista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 10 euron hintaan.

● Toimituskunta: päätoimittaja Eija Miranda Silventoinen, toimitussihteeri Anita Myllykoski (kevät) ja Anna Kyrö (syksy), ilmoitusmyynti Katja Rakkolainen (kevät) ja Eija Nissinen (syksy) , joka vastasi myös laskutuksesta. Vakituiset avustajat: Raili Ilola, Erkki Kaila, Irene Piippola ja Arja Vasama.

● Kiitämme huhtikuun Lapillisen kuvituksesta kemijärveläistä kuvataiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinnaa sekä marraskuun lehden kuvituksesta rovaniemeläistä kuva- ja performanssitaiteilija Ilona Kivijärveä.

● Lapillinen on kulttuurilehtien liiton Kultti ry:n jäsen. Lapilliselle myönnettiin opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurilehtituki vuodelle 2016. Kulttuurilehden status tuo pohjoista kirjallisuutta tarkastelevalle lehdelle merkittävää huomiota ja lisänäkyvyyttä pohjoisen kirjallisuudelle.

Hankkeet
Kirjan takaa – kirjallisuuden managerointi tuotteistamisen ohjaajana Lapissa -projekti
Kirjan takaa -hanketoiminnan avulla seura pystyi palkkaamaan osa-aikaisen managerin lokakuusta 2015 huhtikuuhun 2016. Manageri Katja Rakkolainen työllistyi Lapin Kirjallisuusseuralle ja Rovaniemen kaupunginkirjastolle. Hankkeen tärkeimpiä osa-alueita oli Lapin Kirjallisuusseuran toiminnan kehittäminen tapahtumien suunnittelun, palvelujen tuotteistamisen, Lapillinen-lehden toimittamisen sekä viestinnän ja markkinoinnin osalta. Lisäksi toteutettiin sanataidetuotteen pilotointi yhteistyössä Balanssi ry:n kanssa. Hanke alkoi 1.10.2015 ja päättyi 31.12.2016.


Edustukset
● Puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen valittiin Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan työvaliokunnan varajäseneksi maaliskuussa 2016.
Tiedottaminen
● Jäsenkirjeissä (7 kpl) on tiedotettu lähinnä seuran tapahtumista. Kirjeet on julkaistu myös seuran verkkosivuilla.
● Nettisivuilla www.lapinkirjallisuusseura.fi on tiedotettu ja kerrottu laajemmin seuran toiminnasta ja kirjailijoista. Sivujen päivittämisestä on vastannut Arja Vasama. Kuukauden runo -sivulla on julkaistu jäsenten runoja, jotka on valinnut Anita Myllykoski.
Kiitämme nettisivujen Kuukauden pääkirjoittajia: Eija Miranda Silventoinen, Tapani Tavi, Arja Vasama, Erkki Kaila, Pasi Luhtaniemi, Kari Hanhisuanto, Anna Kyrö, Heimo Härmä ja Saara Heikkinen.
● Facebook , Twitter ja Pinterest -sivujen avulla on tiedotettu seuran toiminnasta, lappilaista uutuusteoksista, ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, kirjoituskilpailuista ja kirjoittamiseen liittyvistä asioista. Sivut ovat vapaasti kaikkien seurattavissa.
● Muu tiedottaminen
Seuran järjestämistä tapahtumista on laadittu lehdistötiedotteet, joita on julkaistu lappilaisissa paikallis- ja maakuntalehdissä sekä radiossa.

Vuosikokoukset
Kevätvuosikokous pidettiin 14.5. Aineen taidemuseon auditoriossa Torniossa. Kokouksen jälkeen oli opastettu kierros “OLEN KOLMEKYMPPINEN - Täyttä Ainetta 30 vuotta” - näyttelyyn. Osallistujia 9.

Syysvuosikokous pidettiin Tekijöiden päivien yhteydessä 26.11. Rovaniemen Kauppatorin Asukastuvalla. Osallistujia 7.

Hallitus 2016

Puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen, Ivalo

Jäsenet
Raili Ilola, sihteeri, jäsenrekisterin ylläpito, Tornio
Erkki Kaila, varapuheenjohtaja, Rovaniemi
Jorma Koski, Kemi
Eija Nissinen, taloudenhoitaja, Salla
Tarja Revonmäki, jäsenmaksujen laskutus, Posio
Arja Vasama, Rovaniemi

Varajäsenet
Paula Alajärvi, Sodankylä
Anna Kyrö, Keminmaa
Toini Marjamaa, Keminmaa
Irene Piippola, Rovaniemi
Tuula Saraniemi, Rovaniemi
Matti Ylipiessa, Kemi

Varajäsenillä on hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Toiminnantarkastaja
Markku Kokkola (Kemi), varalla Anneli Laine (Rovaniemi)

Hallituksen kokoukset
Hallitus on kokoontunut 7 kertaa, joista Skype-kokouksia 5. Torniossa on pidetty toukokuussa 1 kokous ja Sallan Saijassa elokuussa 1 kokous.

Talous
● Saadut avustukset
Seura on saanut yhteensä 13.700 euroa erityis- ja kohdeavustuksia Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteeltä ja Valtion kirjallisuustoimikunnalta, Opetus-ja kulttuuriministeriöltä, Jenni ja Antti Wihurin rahastolta, Suomalais-ruotsalaiselta rahastolta sekä, Sodankylän kunnalta, Rovaniemen kaupungilta sekä Santa´s Hotel Santa Claus -hotellilta. Kiitämme lämpimästi tukijoitamme.
● Jäsenmaksut: 20 e ja 10 e (työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varusmies), kannattajajäsen 40 e.
● Kulukorvaukset hallituksen jäsenille: puheenjohtaja 250 e, sihteeri 100 e, rahastonhoitaja 100 e. Projektikulukorvauksia on maksettu yhteensä 750 e.
● Tilinpäätöksen 31.12.2016 taseen loppusumma on 2919,21 e.

 

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2012

Lapin Kirjallisuusseura ry

Hyväksytty Lapin Kirjallisuusseuran kevätkokouksessa 14.5.2016

 

Yleistä

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kirjallisuuden edistämisestä kiinnostuneiden, kirjailijoiden ja kirjoittajien yhdyssiteenä ja luoda edellytyksiä kirjallisuuden tuottamiseksi ja levittämiseksi.

Jäsenmäärä

Vuoden  2015 lopussa seurassa oli 292 jäsentä, joista kaksi kunniajäsentä ja kuusi kannattajajäsentä. Nettolisäys viime vuoteen 6 jäsentä.

Seuran jäsenet ovat julkaisseet vuoden aikana runsain mitoin romaaneja, runo- ja novellikokoelmia, lasten- ja nuortenkirjoja,  eräkertomuksia ja elämäkertoja. Kirjoittajaharrastuksen aktiivisuudesta kertoo Lapillinen-jäsenlehteen lähetetty runsas aineisto. Järjestämämme tapahtumat ovat kiinnostaneet niin jäseniä kuin lukevaa lappilaista yleisöä.  Sosiaalisen median avulla olemme tavoittaneet lappilaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneita myös valtakunnallisesti.

 

Toiminta

Toimintavuoden aikana on toteutettu seuraavia tapahtumia:

•  Sodankylän kirjoittajakurssi kesäkuun ensimmäisellä viikolla  1.–6.6.2015 yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa. Seuran puolesta vastaavana toimi Paula Alajärvi. Kurssilaisia ohjasivat maamme eturivin kouluttajat: Taija Tuominen (proosa), Juha Hurme (draama), Riina Katajavuori (lyriikka), Siri Kolu (lapsille kirjoittaminen)  ja Jan Ijäs (elokuvakäsikirjoittaminen). Kurssille osallistui  yli 50 kirjoittajaa, joiden kurssiteksteistä koottu antologia on julkaistu seuran nettisivuilla sekä pdf- että ePub -versiona

●  Runoköngäs 14.- 16.8.2015 Rovaniemellä Jätkänpuiston lava Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla tarjosi edustavan kattauksen runoutta markkinakansan nautittavaksi. Runoilijat Pentti Harjumaa,  Eero Suvilehto  ja Oiva Arvola esiintyivät oman tuotantonsa tulkkeina.  Risto Niemisen runoja tulkitsi näyttelijä Irene Tikka. Päivien aikana  saattoi kuka tahansa esittää omia runojaan Jätkänpatsaan puistossa. Tapahtumasta ovat  vastanneet seuran puolesta Erkki Kaila ja Irene Piippola

●  Rovaniemen Seniorimessut 5.-6.9.2015. Osallistuimme messuille yhteisosastolla kirjailija Jarmo Stoorin kanssa. Pj. Eija Miranda Silventoinen esitteli seuran toimintaa ja  Arja Vasama haastatteli Jarmo Stooria hänen uusimmista teoksistaan Sieluhäkki ja Motelli.

●  Höstglöd II - Ruska II 2015, Överkalix, Ruotsi 18.-20.9.2015. Osallistuimme Suomalais-ruotsalaisen rahaston myöntämän avustuksen turvin Barents Publisherin järjestämään seminaariin, joka käsitteli Ruotsin vähemmistökielten kuten suomen, saamen ja meänkielen asemaa ja ylläpitämistä. Seuraa edustivat Raili Ilola, Sinikka Lappeteläinen, Toini Marjamaa, Anita Myllykoski sekä  pj. Eija Miranda Silventoinen, joka käsitteli puheenvuorossaan Lapin kirjallisuutta.  Seminaarin avulla olemme saaneet seuraan uusia ruotsinsuomalaisia jäseniä sekä luoneet yhteyksiä  Ruotsin puoleisen Tornionlaakson kirjallisuustahoihin.

•  Tekijöiden päivä järjestettiin yhteistyössä Kolarin kirjaston ja kulttuuritoimen kanssa 28.11. Kolarissa. Seuran puolesta järjestelyistä vastasivat Arja Vasama, joka haastatteli kirjailijoita, sekä tuottaja Katja Rakkolainen. Päivässä esittäytyi 16 vuoden sisään kirjan julkaissutta lappilaista kirjailijaa: Markku Kokkola (Sen sijaan...Paikkoja), Unto Matinlompolo (Niin kaukaa muistan), Ritva Huhtamella (Kelokin kukkii) ja Ritva Kokkola (Pajatso), Anja Lamsijärvi (Elämän virrassa), Valde Aho (Elämän koulutiellä), Niilo Aikio (Tanssi paholaiselle, Niga), Kirste Paltto (Gávdnui guhkkin váris, Tiuku, Valkoinen kivi), Pirkko Hyvönen (Vuotos - vastasatanut uusi lumi), Maire Puikko (Miehet sulattivat jäätä), Kati Kanto (Lumikettu, Maitokahvimaa, Ruusuja lumessa),  Kalle Tenhunen (Kiveliön yksinäinen), Markus Kangas (Honkurin törmä), Anneli Laine ("Ettette minua unhoittaisi". Rovaniemen Neuvokas 1995-2015), Ritva-Elina Pylväs (Kuljen Kristuksen kanssa hedelmätarhassa) sekä Anita Myllykoski, joka edusti Kirjoittajaryhmä Ringin uusimman antologian Ikkunalla keltainen kukka kirjoittajia. Yleisöä paikalla oli n. 50 henkeä.

 

Hankkeet

Kirjan takaa – kirjallisuuden managerointi tuotteistamisen ohjaajana Lapissa -projekti

Hankkeessa edistetään lappilaisten kirja-alan ammattilaisten yhteistyötä ja kulttuurituotannon uusien mallien kehittämistä. Hanke liittyy tuottaja-osaamisen lisäämiseen, toimijoiden yhteistyön kehittämiseen, sekä uusien tuotekonseptien tuottamiseen, jakeluun, myyntiin ja markkinointiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saadun tuen turvin hankkeeseen on palkattu osa-aikainen tuottaja 1.11.2015 alkaen. Tuottaja Katja Rakkolaisen toimikausi kestää huhtikuun 2016 loppuun. Hän on syksyn aikana osallistunut seuran 20-vuotisjuhlan suunnitteluun,  juhlan yhteydessä julkistettavan juhlajulkaisun kokoamiseen, Lapillinen-lehden toimittamiseen sekä Tekijöiden päivän järjestelyihin. Hän on myös aloittanut arviointipalvelua täydentävän kirjailijoiden mentorointikoulutuksen sekä uudenlaisen sanataidetuotteen suunnittelun.  

Pohjois-Suomen kirjailijapäivät  22.- 24.4.2016

Rovaniemellä järjestettävät Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät 2016 toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen ja muiden kulttuuritahojen kanssa. Sisältötyöryhmässä seuraa edustavat puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen ja varapuheenjohtaja Erkki Kaila.

Lapin Kirjallisuusseura juhlii 20-vuotista maakunnallista toimintaansa Pohjois-Suomen kirjailijapäivien yhteydessä Rovaniemellä 23.4.2016. Juhlan yhteydessä Lapin Kirjallisuusseura julkaisee juhlajulkaisun, tuottaa lappilaiseen kirjallisuuteen liittyvän näyttelyn sekä järjestää draamaseminaarin. 

 

20-vuotisjuhlajulkaisu 2016

Seura on nimennyt työryhmän, joka on suunnitellut syksyn aikana  julkaisun sisältöä ja käynnistänyt aineiston kokoamisen. 

 

Muu toiminta

Tarinaniskennän Lapin  aluemestaruuskilpailut/karsinnat pidettiin  21.3. Torniossa ja 18.4. Rovaniemellä. Tilaisuudet järjestettiin kaupunginkirjastojen, Elämäntarinayhdistyksen ja Lapin Kirjallisuusseuran yhteistyönä. Tornion järjestelyistä vastasi seuran puolesta Raili Ilola. Yleisöä oli kummassakin tilaisuudessa salin täydeltä. Seuran jäsenistä SM-finaaliin pääsi Rovaniemeltä Markku Keränen, yleisön suosikki Torniossa oli Aulis Mulari.

Lapin Kirjallisuusseura esittäytyi seuraavissa kesän 2015 tapahtumissa: RunoRajaton (Tornio) ja Kirja Kylässä 2015 (Meltosjärvi)

Arviointipalvelua on käyttänyt seuran välityksellä 10 kirjoittajaa. Yhteyshenkilönä on toiminut Toini Marjamaa. Arvioijat: Jorma Koski, Mirjam Kälkäjä, Sinikka Lappeteläinen, Irene Piippola, Maaria Rousu, Tuula Saraniemi, Seppo Saraspää, ja Virpi Yliraudanjoki. Kiitämme lämpimästi hämeenlinnalaista, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Hilja Mörsäriä, joka on pitkään toiminut seuran arvioijana aina viime syksyyn saakka.

Kevään aikana otettiin käyttöön Yhdistysavaimen jäsenrekisterijärjestelmä. Jäsenasioita on hoitanut  hallituksen jäsen Tarja Revonmäki ja sihteeri Raili Ilola

 

Edustukset

Kirjailijayhdistysten Talvipäiville Seinäjoella 13.–14.3.2015 osallistui neljä seuran jäsentä. Kirjailijaliiton Suunta-palkinto myönnettiin seuramme jäsenelle, torniolaiselle kulttuurin monitoimijalle Sinikka Lappeteläiselle. Puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen valittiin Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan työvaliokunnan jäseneksi. Hän on osallistunut vuoden aikana järjestettyihin työvaliokunnan kokouksiin.

 

Tiedottaminen

Lapillinen-jäsenlehden nro 38 (painos 700 kpl)  ilmestyi huhtikuussa  ja nro 39 (painos 500 kpl) marraskuussa. Lehden irtonumeron hinta 5 €. Lehteä on jaettu myös Lapin ja Pohjoiskalotin kirjastoihin, kirjailijayhdistyksille sekä yhteistyökumppaneille. Lehti on luettavissa  internetissä. Lapillinen on kulttuurilehtien liiton Kultti ry:n jäsen. 

   Toimituskunta: päätoimittaja Eija Miranda Silventoinen, toimitussihteeri Anita Myllykoski, ilmoitusmyyjä Eija Nissinen. Vakituiset avustajat: Raili Ilola, Erkki Kaila, Anna Kyrö, Irene Piippola ja Arja Vasama.

   Kiitämme huhtikuun Lapillisen kuvituksesta rovaniemeläistä tietokirjailija ja kuvataiteilija Sisko Ylimartimoa sekä marraskuun lehden kuvituksesta ja pääkirjoituksesta kemiläistä kuvataiteilija Anna Almia.

Jäsenkirjeissä (7 kpl) on tiedotettu lähinnä seuran tapahtumista. Kirjeet on julkaistu myös seuran verkkosivuilla.

● Nettisivuilla www.lapinkirjallisuusseura.fi on tiedotettu ja kerrottu laajemmin seuran toiminnasta ja kirjailijoista. Sivujen päivittämisestä on vastannut Arja Vasama. Kuukauden runo -sivulla on julkaistu jäsenten runoja, jotka on valinnut Anita Myllykoski. 

Nettisivujen Kuukauden pääkirjoitukset:

Katja Rakkolainen: Uusi vuodet, uudet sivut: Hyvää Kirjan vuotta 2015!

Erkki Kaila: Sana vapaudesta

Arja Vasama: Lukuintolähettiläs, kirjailija Siri Kolun haastattelu

Soile Järvirova: Sokeasti maalaillen

Tuomo Heikkinen: Kirjailijat kierrokselle - Kirjan vuoden 2015 kirjailijakiertue Kahd8ksan ääntä

Raili Ilola: Suuri Suomen ystävä Pohjoiskalotilta – Ragnar Lassinantti (1915 – 1985)

Jorma Koski: Kunnialla alusta loppuun, tuntemuksia kirjailijakiertueelta

Arja Vasama: Kirjailija Pentti Harjumaalle elämä on suuri mysteerio

Arja Vasama: Kati Kanto nauttii kirjoittamisesta

Anita Myllykoski: Kokosimme antologian

Katja Rakkolainen: Kapinaa ja juhlaa…

Arja Vasama: Virpi Summa: "Kirjoittaminen on minulle kuin hengittämistä"

● Facebook ,  Twitter ja Pinterest -sivujen avulla on tiedotettu seuran toiminnasta,  lappilaista uutuusteoksista,  ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, kirjoituskilpailuista ja kirjoittamiseen liittyvistä asioista. Sivut ovat vapaasti kaikkien seurattavissa. 

● Muu tiedottaminen

Seuran järjestämistä tapahtumista on laadittu lehdistötiedotteet, joita on julkaistu lappilaisissa paikallis- ja maakuntalehdissä sekä radiossa.

 

Vuosikokoukset

Kevätvuosikokous Rovaniemen kirjastossa 5.5., osallistujia 7. Kokouksen jälkeen valtakunnallisen Kahd8ksan ääntä -kirjailijakiertueen Rovaniemen klubi-ilta. Lappia kiertueella edusti eräkirjailija Jorma Koski Kemistä. 

Syysvuosikokous pidettiin Tekijöiden päivän yhteydessä Kolarin kirjastossa 28.11.2015. Osallistujia 16. 

 

Hallitus 2015

Puheenjohtaja  Eija Miranda Silventoinen, Ivalo

 

Jäsenet

Raili Ilola, sihteeri, Tornio

Erkki Kaila, varapuheenjohtaja, Rovaniemi

Jorma Koski, Kemi 

Eija Nissinen,  taloudenhoitaja, Salla

Tarja Revonmäki, Posio

Arja Vasama, Rovaniemi

 

Varajäsenet

Paula Alajärvi, Sodankylä

Toini Marjamaa, Keminmaa

Anita Myllykoski, Tornio

Irene Piippola, Rovaniemi

Tuula Saraniemi, Rovaniemi

Matti Ylipiessa, Kemi

 

Varajäsenillä on hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

 

Toiminnantarkastaja

Kristiina Mathlein (Rovaniemi),  varalla Markku Kokkola (Kemi)

 

Hallituksen kokoukset

Hallitus on kokoontunut  9 kertaa, joista Skype-kokouksia 8 sekä 1 kokous Torniossa.

 

Talous 

Saadut avustukset 

Seuralle on myönnetty  yhteensä 23.900 euroa erityis- ja kohdeavustuksia Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteeltä, Valtion kirjallisuustoimikunnalta, Opetus-ja kulttuuriministeriöltä, Suomalais-ruotsalaiselta rahastolta sekä FQM Kevitsa Mining yhtiöltä,  Kolarin kulttuuritoimelta, Sodankylän kunnalta ja Rovaniemen kaupungilta. Kiitämme lämpimästi tukijoitamme.

Jäsenmaksut: 20 e ja 10 e (työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varusmies), kannattajajäsen 40 e. 

Kulukorvaukset hallituksen jäsenille: puheenjohtaja 250 e, sihteeri 100 e, rahastonhoitaja 100 e. Projektikulukorvauksia on maksettu yhteensä 750 €

●  Toimintavuonna on jo varauduttu vuoteen 2016. Tilikauden ylijäämä 11.948,30 euroa tullaan käyttämään tapahtumien ja hankkeiden kuten huhtikuun 2016 Pohjois-Suomen kirjailijapäivien ja seuran 20-vuotisjuhlan sekä Kirjan takaa - hankkeen rahoittamiseen.

● Tilinpäätöksen 31.12.2015 taseen loppusumma on 14.543,41 euroa.

 

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2012

Lapin Kirjallisuusseura ry

 

Yleistä

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kirjallisuuden edistämisestä kiinnostuneiden, kirjailijoiden ja kirjoittajien yhdyssiteenä ja luoda edellytyksiä kirjallisuuden tuottamiseksi ja levittämiseksi.

 

Jäsenmäärä  

Seuran jäsenmäärä oli vuoden 2013 lopussa 268, joista kaksi kunniajäsentä.  Seuraan liittyi vuoden aikana 37 uutta jäsentä. Eronneita, lähinnä jäsenmaksunsa maksamatta jättäneitä 17. Nettolisäys vuoden aikana ilahduttavasti 20 jäsentä. 

Seuran jäsenet ovat julkaisseet vuoden aikana runsain mitoin romaaneja, runo- ja novellikokoelmia, lasten- ja nuortenkirjoja, eräkertomuksia ja elämäkertoja. Kirjoittajaharrastuksen aktiivisuudesta kertoo Lapillinen-jäsenlehteen lähetetty runsas aineisto. Järjestämämme tapahtumat ovat kiinnostaneet niin jäseniä kuin lukevaa lappilaista yleisöä. Sosiaalisen median avulla olemme tavoittaneet lappilaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneita myös valtakunnallisesti. 

  

Toiminta

Toimintavuoden aikana on toteutettu seuraavia tapahtumia:

 • Novelli palaa!  Nuoren Voiman Liitto ja Lapin Kirjallisuusseura järjestivät yhteistyössä Rovaniemellä 13.4. novellitapahtuman, joka oli osa valtakunnallista Novelli palaa! - suurhanketta. Tekstinsä etukäteen lähettäneet harrastajakirjoittajat saivat henkilökohtaista palautetta novelliklinikan kirjailijoilta Päivi Alasalmelta ja Olli Jaloselta.
  Runsaslukuinen yleisö seurasi päivällä kirjaston Lappi-osastolla  Novellipaneelia, johon osallistui Alasalmen ja Jalosen lisäksi kirjailija Katja Kettu. Markku Kokkolan johdolla keskusteltiin novellin olemuksesta.  lllan Novelliprosakissa kirjailijat lukivat tekstejään ääneen ja kertoivat teostensa taustoista. Yleisöä oli paikalla tilaisuuksissa yhteensä noin 150 henkilöä.
 • Sodankylän kirjoittajakurssi 3. - 8.6. yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa. Seuran puolesta vastaavana Paula Alajärvi. Kirjoittamista ohjasivat kirjailija ja kirjoittajakouluttaja Pauliina Vanhatalo (pitkä proosa/elämäkerrat), vapaa kirjoittaja ja kirjoittajakouluttaja Maippi Tapanainen (lyhyempi proosa), dramaturgi-kirjailija Tuomas Timonen (draama), kirjailija Tommi Parkko (lyriikka) sekä elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Jan Ijäs (elokuvakäsikirjoittaminen). Kurssilaisia oli 30. Heidän kurssiteksteistään koottu antologia on julkaistu seuran nettisivuilla.
 • Tekijöiden päivä järjestettiin yhteistyössä Posion kirjaston kanssa  lauantaina 23.11. klo 13–15.30. Posion kunnantalon valtuustosalissa esittäytyi 11 kirjailijaa posiolaisten Miekka-Jussin jäläkeläisten esityksen jälkeen. Järjestelyistä vastasivat kirjasto-kulttuurijohtaja Eija-Liisa Kasesniemi Posion kirjastosta, Kirjallisuusseuran puheenjohtaja ja Sinikka Lappeteläinen, joka juonsi tilaisuuden. Yleisöä oli 40 henkeä.
 • Arviointipalvelua on käyttänyt seuran välityksellä 7 kirjoittajaa. Yhteyshenkilönä on toiminut Toini Marjamaa.

Hanketoiminta

 • Lapin Kirjapuu versoo -hanke, yhteinen hanke Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen kanssa, tavoittelee Lapin kirjallisuuden näkyvyyden lisäämistä ja yhteistyön monipuolistamista kirjallisuuden parissa toimivien kanssa 2013-2014. Hankkeen varoista toteutettiin seuraavaa toimintaa:
  • Verkostoitumismatka 16.-18.5., jonka aikana puheenjohtaja ja kaksi hallituksen varajäsentä tutustuivat Oulun kirjailijaseuran ja Jyväskylän Kirjailijatalon toimintaan. Matkasta on laadittu muistio.
  • Miten julkaisen kirjani? -tapahtuma houkutteli noin 70 kiinnostunutta kuulemaan ja keskustelemaan kirjojen kustantamisesta ja oman kirjan julkaisemisesta. Arja Vasama juonsi tilaisuuden, jossa alustivat kustannustoimittaja Lari Mäkelä (WSOY kotimainen kaunokirjallisuus), kirjailija Ritva Kokkola sekä omakustantaja, kirjailija Pentti Harjumaa. Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen, Lapin Kirjallisuusseuran ja Rovaniemen kirjaston järjestämä kirjallisuusilta oli Rovaniemen kirjaston Lapponica-salissa Aleksis Kiven päivänä 10.10. Tilaisuutta saattoi seurata myös internetin välityksellä striimattuna osoitteessa http://bambuser.com/v/3999736. Vuoden loppuun mennessä videon on katsonut 100 henkilöä. 
  • Esiintymiskoulutusta kirjailijoille ja kirjallisuuden parissa työskenteleville Rovaniemellä 28.11., järjestäjinä Taike Lapin aluetoimipiste ja Kirjallisuusseura. Kouluttajana Hannu Friman. Osallistujia oli 7.
 • Residenssiyhteistyö Lapin Kirjallisuusseura on mukana lappilaisten taideseurojen työryhmässä, jonka tarkoituksena on edistää lappilaisten taiteilijoiden kansainvälistymistä ja taiteilijavaihtoa sekä kartoittaa mahdollisuudet residenssiyhteistyöhön. Puheenjohtaja osallistui  työryhmän kokoukseen 3.9., varapuheenjohtaja  27.11. Rovaniemellä järjestettyyn yleisötilaisuuteen. 

   

Muu toiminta 

 • Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät Taivalkoski 2014.  Puheenjohtaja on edustanut seuraa sisältö- ja ohjausryhmän kokouksissa  sekä osallistunut Kirjailijapäivien ohjelman suunnitteluun muiden pohjoisten kulttuuri- ja kirjallisuusvaikuttajien kanssa.
 • Lappilaisten kirjailijoiden esittäytyminen Lapin Kansassa kulttuuritoimittaja Seija Lappalaisen ehdotuksen pohjalta alkoi keväällä 2013. Euroopan laidalla -juttusarjassa ehtivät esittäytyä vuoden aikana  kirjailijat Oiva Arvola, Ritva Kokkola, Anneli Laine, Pentti Harjumaa, Seppo Saraspää, Anna-Liisa Haakana, Sulo Saukkoriipi ja Ritva-Liisa Harjumaa.
 • Tarinaniskennän aluemestaruuskilpailu/karsinta Torniossa pidettiin Tornion kirjastossa lauantaina 23.3.. Seuran hallituksen jäsen Jukka Melaranta  oli mukana järjestelyissä yhteistyössä Tornion kirjaston ja kulttuuritoimiston kanssa. Osallistujia oli 10. Yleisöä taidesalin täydeltä.
 • Pohjois-Suomen Naapurit-kiertue.  Kirjallisuusseuran puheenjohtaja emännöi petroskoilaiskirjailijoiden vierailua 13.4. iltapäivällä Rovaniemen kirjastossa. Taiteen edistämiskeskuksen  Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipisteen  järjestämä vierailu oli osa viikon mittaista kiertuetta.
 • Lapin Kirjallisuusseura esittäytyi Tornion Rajasoittoviikolla Sinikka Lappeteläisen luotsaamassa tapahtumassa RunoRajaton perjantaina 5.7. Osallistujia oli 60.
 • Taiteiden yö, Rovaniemi 1.–9.9. Rovaniemen kirjaston perjantaina 6.9. järjestämässä Lukulampun valossa -tilaisuudessa Tuula Saraniemi Kirjallisuusseurasta haastatteli kirjailija Katja Kettua. 
 • Staalofestit, Kittilä 26.–29.9. Kirjallisuusseura tuki taloudellisesti Staalofestien ja Revontuli-Opiston  järjestämää Lausunnan työpajaa, johon osallistui 18 lappilaista runouden harrastajaa, joista kaksi Kirjallisuusseuran jäsentä. 

Edustukset 

 • Puheenjohtaja edusti Kirjallisuusseuraa Lapin liiton uuden vuoden vastaanotolla 1.1. Rovaniemellä Tiedekeskus Pilkkeessä.
 • Kirjoittajaryhmä Ringin 40-vuotisjuhlassa 13.4. Kemissä Kirjallisuusseuran sihteeri Anita Myllykoski esitti Kirjallisuusseuran puheenjohtajan tervehdyksen.
 • Hallituksen varajäsen Paula Alajärvi esitti seuran onnittelut 90 vuotta täyttäneelle sodankyläläiselle kirjailija Veikko Haakanalle. 
 • Kirjailijayhdistysten Talvipäiville 15.-17.3. Hämeenlinnassa osallistui 5 seuran jäsentä. Puheenjohtaja Eija Silventoinen ja varapuheenjohtaja Arja Vasama valittiin Kirjailijayhdistysten neuvottelukuntaan yleisvarajäseneksi.
 • Osa seuran hallituksen jäsenistä on mukana myös Kirjailijayhdistysten FB-ryhmässä, jonka tarkoituksena on lisätä keskinäistä tiedonvälitystä ja hyvien käytäntöjen jakoa.  
 • Suunta-palkinto myönnettiin arviointipalvelumme arvioijalle Hilja Mörsärille, kunniamaininta merilappilaiselle Kirjoittajaryhmä Ringille.
 • Puheenjohtaja osallistui Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan työvaliokunnan kokoukseen 24.9.
   
   

Tiedottaminen

 • Lapillinen-jäsenlehden (painos 500 kpl) nro 33 ilmestyi toukokuussa ja nro 34 marraskuussa. Lehteä on jaettu jäsenten lisäksi Lapin ja Pohjoiskalotin kirjastoihin,  kirjailijayhdistyksille sekä yhteistyökumppaneille. Lehti on luettavissa myös seuran nettisivuilla. Lehden kustannukset on katettu ilmoitustuloilla. 
 • Toimituskunta: päätoimittaja Eija Miranda Silventoinen, Saara Heikkinen, toimitussihteeri Anita Myllykoski, Irene Piippola, Arja Vasama ja ilmoitusmyyjä Eija Nissinen.
 • Kiitämme Lapillisten kuvituksesta torniolaista kuvataiteilija Kari Vaaraa ja muoniolaista taidegraafikko Hilkka Ukkolaa.
 • Jäsenkirjeitä postitettiin neljä kappaletta. Jäsenkirjeissä on tiedotettu lähinnä seuran tapahtumista. Kirjeitä on lähetetty  sähköpostitse 210 jäsenelle, mikä on tuonut huomattavia säästöjä postituskuluihin.
 • Nettisivuilla www.lapinkirjallisuusseura.fi on tiedotettu ja kerrottu laajemmin seuran toiminnasta.  Sivujen päivittämisestä ja joulukuussa 2013 tehdystä uudistamisesta on vastannut Arja Vasama. Kuukauden runo -sivulla on julkaistu jäsenten runoja, jotka on valinnut Sinikka Lappeteläinen. 
  Kiitämme kuukauden pääkirjoittajia: Pauliina Vanhatalo, Tommi Parkko, Maippi Tapanainen, Tuomas Timonen, Mikko Heikkinen, Jan Ijäs, Marjatta Byckling, Erkki Kaila, Lilja Kylmänen, Kati Vuontisjärvi ja Irene Piippola.
 • Facebook ja Twitter -sivujen avulla on tiedotettu niin seuran toiminnasta  kuin ajankohtaisista lappilaisista kirjallisuustapahtumista, kirjoituskilpailuista ja kirjoittamiseen liittyvistä asioista. Sivut ovat vapaasti kaikkien seurattavissa. 

Muu tiedottaminen

 • Seuran järjestämistä tapahtumista on laadittu lehdistötiedotteet, joita on julkaistu lappilaisissa paikallis- ja maakuntalehdissä sekä radiossa. 

Vuosikokoukset 

 • Kevätvuosikokous Kemin kulttuurikeskuksessa 23.2., osallistujia 11. Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus osallistua Kemin Taiteiden yön tapahtumiin. 
 • Syysvuosikokous Tekijöiden päivän yhteydessä  Posion kirjastossa 23.11., osallistujia 17. 

   

Sääntöjen uusiminen

 • Yhdistyksen säännöt on uusittu vastaamaan seuran nykyistä toimintaa ja yhdistyslakia. Sääntömuutos käsiteltiin 1. kerran syyskokouksessa 17.11.2012, 2. käsittely kevätkokouksessa 23.2.2013. Sääntömuutos on rekisteröity 23.10.2013.

   

Hallitus 2013

Puheenjohtaja  Eija Miranda Silventoinen, Ivalo

varsinaiset jäsenet (henkilökohtainen varajäsen)

Saara Heikkinen, Kemi (Irene Piippola, Rovaniemi)

Jorma Koski, Kemi (Matti Ylipiessa, Kemi)

Jukka Melaranta, Tornio (Paula Alajärvi, Sodankylä)

Anita Myllykoski (sihteeri), Tornio (Sinikka Lappeteläinen, Tornio) 

Eija Nissinen (taloudenh.), Salla (Tuula Saraniemi, Rovaniemi)

Arja Vasama (vpj.), Rovaniemi (Toini Marjamaa, Keminmaa) 

 

Toiminnantarkastajat

Markku Kokkola, Kemi, ja Erkki Kaila, Rovaniemi 
varalla Kristiina Mathlein ja Armi Portaankorva

 

Hallituksen kokoukset

 • Hallitus on kokoontunut 8 kertaa, joista Skype-kokouksia 6, kokous helmikuussa Kemissä ja elokuussa Sallan Saijassa.

   

Talous 

 • Saadut avustukset 
  Seura on saanut yhteensä 12580 € yleis- ja kohdeavustuksia Valtion kirjallisuustoimikunnalta, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteeltä, WSOY:n kirjallisuussäätiöltä, Sodankylän kunnalta ja Rovaniemen kaupungilta.
 • Jäsenmaksut: 20 e ja 10 e (työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varusmies), kannattajajäsen 40 e. 
 • Kulukorvaukset hallituksen jäsenille: puheenjohtaja 250 e, sihteeri 100 e, rahastonhoitaja 100 e. Projektikulukorvauksia on maksettu  seitsemälle projektivastaavalle yhteensä 850 €. 

Tilinpäätös 31.12.2013  taseen loppusumma 7.580,20 euroa.
Toimintavuoden taloudesta on laadittu erillinen selvitys.

 

Seuran hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan aktiivisesta toimintavuodesta 2013.

 

 Hallitus

 

Toimintakertomus 2012

Lapin Kirjallisuusseura ry

Hyväksytty Lapin Kirjallisuusseuran kevätkokouksessa 5.5.2015

 

Yleistä

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kirjallisuuden edistämisestä kiinnostuneiden, kirjailijoiden ja kirjoittajien yhdyssiteenä ja luoda edellytyksiä kirjallisuuden tuottamiseksi ja levittämiseksi.

Jäsenmäärä

Vuoden 2014 lopussa seurassa oli 284 jäsentä, joista kaksi kunniajäsentä ja kuusi kannattajajäsentä.  Nettolisäys viime vuoteen 17 jäsentä.

Seuran jäsenet ovat julkaisseet vuoden aikana runsain mitoin romaaneja, runo- ja novellikokoelmia, lasten- ja nuortenkirjoja, eräkertomuksia ja elämäkertoja. Kirjoittajaharrastuksen aktiivisuudesta kertoo Lapillinen-jäsenlehteen lähetetty runsas aineisto. Järjestämämme tapahtumat ovat kiinnostaneet niin jäseniä kuin lukevaa lappilaista yleisöä.  Sosiaalisen median avulla olemme tavoittaneet lappilaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneita myös valtakunnallisesti.

Toiminta

Toimintavuoden aikana on toteutettu seuraavia tapahtumia:

•  Sodankylän kirjoittajakurssi 2. - 7.6. yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa. Seuran puolesta vastaavana toimi Paula Alajärvi. Aloittelevia proosan kirjoittajia ohjasi Maippi Tapanainen, pidemmälle ehtineitä Taija Tuominen. Draamaa kirjoitettiin Juha Hurmeen johdolla, runoja Kristiina Wallinin. Elokuvakäsikirjoittamista opetti Jan Ijäs. Kurssille osallistui ennätysmäärää yli 50 kirjoittajaa, joiden kurssiteksteistä koottu antologia on julkaistu seuran nettisivuilla.

•  Tekijöiden päivä järjestettiin yhteistyössä Rovaniemen kirjaston kanssa 15.11. Rovaniemen kirjastossa.  Tekijöiden päivässä esittäytyivät kirjailijat  Esa Rautiainen & Elina Söderström (Oraffa ja Kurre -sarja), Tero Ronkainen (Tenon perhot), Ritva-Elina Pylväs (Kulissit), Valde Aho (Hongan kolukuttelijat), Tiina Qvist (Alvari ja Niiki -sarja), Leena Törmänen (Suru on tosikko ja lähtee, runoja), Mauri Hast (Kymmenen virran maa, osa 2), Anu Ojala(Pommi), Seppo Saraspää (Ministerivierailu), Paula Alajärvi (Jeesiö Virtamukasta Mikkolaan), Tuomo Korteniemi (kustantaja esitteli mm. Ahti Vielman kirjan Herra Iso-Herra), Pentti Tourula (Kuin Piru raamattua), Heimo Härmä (Iijoen kansaa 7), Kalevi Sipola (Elämää tylympiä kohtaloita), Kari Hanhisuanto (Maraton), Markku Kokkola (Vielä, runoja), Ari H. Heinonen(Sielunsärvintä), Ritva Kokkola (Ja se Kissa!), Kerstin Tuomas Larsson (Elämyyksiä, runoja ja kolme meänkielistä lastenkirjaa) ja Eero Yliniemi (Tuulenpesiä, runoja).

Seuran puolesta järjestelyistä vastannut Arja Vasama haastatteli lyhyesti  kirjailijoita. Yleisöä paikalla oli noin 100 henkeä. 

 •  Arviointipalvelua on käyttänyt seuran välityksellä 10  kirjoittajaa. Yhteyshenkilönä on toiminut Toini Marjamaa. Arvioijat: Jorma Koski, Mirjam Kälkäjä, Sinikka Lappeteläinen, Hilja Mörsäri, Irene Piippola, Maaria Rousu, Tuula Saraniemi, Seppo Saraspää, ja Virpi Yliraudanjoki.

Muu toiminta

•  Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät Taivalkoski  11.-13.4.2014, teemana Ilo  

Kirjailijapäivillä kävi noin 130 henkeä: kirjailijoita, kirjallisuusalan ammattilaisia ja kirjallisuudesta kiinnostunutta yleisöä. Mukana oli monia kirjallisuuseuran jäseniä ja toimijoita. Seuramme esitteli toimintaansa pöytäpaikassa, josta jokainen kävijä sai mukaansa Lapillinen-lehden. Seura on osallistunut päivien suunnitteluun sisältötyöryhmän jäsenenä. Seuraavat kirjailijapäivät järjestetään Rovaniemellä huhtikuussa 2016. 

•  Lappilaisten kirjailijoiden esittäytyminen Lapin Kansassa jatkui vielä kevään ajan. Euroopan laidalla -juttusarjassa esittäytyivät kirjailijamme Pekka Jaatinen, Siiri Magga-Miettunen ja Veikko Haakana. 

•  Tarinaniskennän Lapin  aluemestaruuskilpailut/karsinnat pidettiin  22.3. Torniossa ja 5.4. Rovaniemellä. Tilaisuudet järjestettiin kaupunginkirjastojen, Elämäntarinayhdistyksen ja Lapin Kirjallisuusseuran yhteistyönä. Tornion järjestelyistä vastasi seuran puolesta Raili Ilola. Yleisöä oli kummassakin tilaisuudessa salin täydeltä. Seuran jäsenistä palkintosijoille ylsivät Sinikka Lappeteläinen ja Markku Keränen. 

•  Kieli ja kulttuuri -seminaari Haaparannalla 27.–28.9.2014 Puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen kertoi seminaarissa, miten Lapin Kirjallisuusseura näkyy Pohjoiskalotilla. Pohjola-Nordenin järjestämä tapahtuma kokosi Haaparannalle n. 70 osallistujaa, myös kirjallisuusseuralaisia, kuulemaan ja keskustelemaan suomensukuisten vähemmistökielten asemasta Ruotsissa ja Norjassa. Kolmessa työryhmässä pohdittiin, miten kielten säilyminen voidaan taata työ- ja elinkeinoelämässä, koulutuksessa sekä kulttuurissa.

•  Lapin Kirjallisuusseura esittäytyi seuraavissa kesän 2014 tapahtumissa: RunoRajaton (Tornio), Inariviikot (Ivalo) ja Rovaniemen Wanhat markkinat.

Edustukset

•  Kirjailijayhdistysten Talvipäiville Varkaudessa 21.-23.2.osallistui seuran puheenjohtaja Eija Miranda Silventoinen, joka valittiin Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan työvaliokunnan jäseneksi. Hän on osallistunut kumpaakin vuoden aikana järjestettyyn työvaliokunnan kokoukseen.

Tiedottaminen

•  Lapillinen-jäsenlehden nro 36 (painos 700 kpl)  ilmestyi huhtikuussa  ja nro 37 (painos 500 kpl)marraskuussa. Lehteä on jaettu jäsenten lisäksi Lapin ja Pohjoiskalotin kirjastoihin,  kirjailijayhdistyksille sekä yhteistyökumppaneille. Lehti on luettavissa myös seuran nettisivuilla.

  Toimituskunta: päätoimittaja Eija Miranda Silventoinen, toimitussihteeri Anita Myllykoski, ilmoitusmyyjä Eija Nissinen,  Saara Heikkinen, Irene Piippola, Arja Vasama.

  Kiitämme Lapillisten kuvituksesta torniolaista kuvataiteilija Lenita Rundgrenia sekä rovaniemeläistä kuvataiteilija ja runoilija Erkki Kailaa. 

•  Jäsenkirjeitä postitettiin 5 kappaletta.

Jäsenkirjeissä on tiedotettu lähinnä seuran tapahtumista. Kirjeet on julkaistu myös seuran verkkosivuilla. Sähköisten kirjeiden välityksessä on otettu käyttöön MailChimp -sovellus.

•  Nettisivuilla www.lapinkirjallisuusseura.fi on tiedotettu ja kerrottu laajemmin seuran toiminnasta ja kirjailijoista. Sivujen päivittämisestä on vastannut Arja Vasama. Kuukauden runo -sivulla on julkaistu jäsenten runoja, jotka on valinnut Anita Myllykoski.. 

Kiitämme kuukauden pääkirjoittajia: Tarja Revonmäki, Taija Tuominen, Kristiina Wallin, Anita Myllykoski, Raili Ilola, Sinikka Lappeteläinen, Kati Kanto, Anu Ojala ja Matti Lehtola.

•  Facebook ,  Twitter ja Pinterest -sivujen avulla on tiedotettu seuran toiminnasta,  lappilaista uutuusteoksista,  ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, kirjoituskilpailuista ja kirjoittamiseen liittyvistä asioista. Sivut ovat vapaasti kaikkien seurattavissa. 

•  Muu tiedottaminen

Seuran järjestämistä tapahtumista on laadittu lehdistötiedotteet, joita on julkaistu lappilaisissa paikallis- ja maakuntalehdissä sekä radiossa.

Vuosikokoukset

Kevätvuosikokous Ivalon kirjastossa 1.3, osallistujia 10. Kokouksen jälkeen kirjailija Seppo Saraspää julkisti kirjansa Ministerivierailu  ja kertoi Ivalon kirjallisuuspiirin toiminnasta.  Luontovalokuvaaja Pertti Turunen avasi Erämeri -valokuvanäyttelynsä. Oheistapahtumiin osallistui 50 henkeä. 

Syysvuosikokous Tekijöiden päivän yhteydessä  Rovaniemen kirjastossa 15.11, osallistujia 16.

Hallitus 2014

Puheenjohtaja  Eija Miranda Silventoinen, Ivalo

Jäsenet

Arja Vasama, Rovaniemi, varapj.

Raili Ilola, Tornio, sihteeri

Eija Nissinen, Salla, taloudenhoitaja

Jorma Koski, Kemi 

Tarja Revonmäki, Posio

 

Varajäsenet

Paula Alajärvi, Sodankylä

Toini Marjamaa, Keminmaa

Anita Myllykoski, Tornio

Irene Piippola Rovaniemi

Tuula Saraniemi, Rovaniemi

Matti Ylipiessa, Kemi

 

Varajäsenillä on hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Toiminnantarkastaja

Erkki Kaila, Rovaniemi, varalla Kristiina Mathlein, Rovaniemi. 

 

Hallituksen kokoukset

Hallitus on kokoontunut 8 kertaa, joista Skype-kokouksia 5,kokous maaliskuussa Ivalossa, huhtikuussa Taivalkoskella ja syyskuussa Torniossa.

 

Talous 

•  Saadut avustukset 

Seura on saanut yhteensä 6.000  € erityis- ja kohdeavustuksia Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteeltä, Sodankylän kunnalta ja Rovaniemen kaupungilta. Kiitämme lämpimästi tukijoitamme. 

•  Jäsenmaksut: 20 e ja 10 e (työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varusmies), kannattajajäsen 40 e. 

•  Kulukorvaukset hallituksen jäsenille: puheenjohtaja 250 e, sihteeri 100 e, rahastonhoitaja 100 e. Projektikulukorvauksia on maksettu viidelle projektivastaavalle yhteensä 700€.

 

Tilinpäätös 31.12.2014  taseen loppusumma 2.323,12 euroa.

Toimintavuoden taloudesta on laadittu erillinen selvitys.

 

Seuran hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan aktiivisesta toimintavuodesta 2014.

 

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2012

Lapin Kirjallisuusseura ry

 

Yleistä

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kirjallisuuden edistämisestä kiinnostuneiden, kirjailijoiden ja kirjoittajien yhdyssiteenä ja luoda edellytyksiä kirjallisuuden tuottamiseksi ja levittämiseksi.

 

Jäsenmäärä

Seuran jäsenmäärä oli vuoden lopussa 246, joista kaksi kunniajäsentä.  Seuraan liittyi vuoden aikana 30 uutta jäsentä. Jäsenmäärä on kuitenkin jäsenmaksunsa maksamatta jättäneiden vuoksi pysynyt suurin piirtein vakiona, nettolisäys 6 jäsentä. 

 

Toiminta

Toimintasuunnitelman mukaisesti on toteutettu seuraavia tapahtumia: 

•  Kevätseminaari Tornion Arpelassa Laren Baarissa lauantaina 17.3. klo 14–15. Tapahtumaan osallistui parikymmentä jäsentä.

Kirjailija Mirjam Kälkäjä kertoi aiheesta Näytelmä – tekstistä näyttämölle. Näyttelijä Eeva Kurkinen-Heikkilä tarjosi makupalan ministerinrouva Margareetan monologista. Tilaisuuden jälkeen oli mahdollisuus kuunnella Tornion Lausujien runomatineaa Rakkauden jano. 

•  Tarinaniskennän aluemestaruuskilpailu/karsinta Torniossa pidettiin Tornion kirjastossa lauantaina 24.3. Seuran hallituksen jäsen Sinikka Lappeteläinen oli mukana järjestelyissä yhteistyössä Tornion kirjaston ja kulttuuritoimiston kanssa. Osallistujia kuusi. Yleisöä salin täydeltä.

•  Sodankylän kirjoittajakurssi 4.‒9.6. yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa. Seuran puolesta vastaavana Paula Alajärvi. Kirjoittamista ohjasivat kirjailija ja kirjoittajakouluttaja Taija Tuominen (pitkä proosa/elämäkerrat), vapaa kirjoittaja ja kirjoittajakouluttaja Maippi Tapanainen (lyhyempi proosa), teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurme (draama), runoilija Riina Katajavuori (lyriikka) sekä kulttuurilehti Kaltion päätoimittaja Paavo J. Heinonen (mielipidekirjoittaminen). Kurssilaisia oli 45. Heidän kurssiteksteistään koottu antologia on julkaistu seuran nettisivuilla.

•  Tekijöiden päivä järjestettiin yhteistyössä Rovaniemen kirjaston kanssa Lapponica- ja Aalto-salissa lauantaina 17.11. klo 12–14. Kirjastossa esittäytyi parikymmentä kirjailijaa sekä Kemin prosaistit ja Kirjoittajaryhmä Rinki teoksineen. Järjestelyistä vastasivat puheenjohtajan lisäksi Sinikka Lappeteläinen, Arja Vasama, Irene Piippola ja Tuula Saraniemi. Yleisöä oli toistasataa henkeä.

Muu toiminta

•  Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät Kemin kulttuurikeskuksessa 27.‒29.1.2012. Seuran puolesta avajaistervehdyksen esitti pj. Eija Miranda Silventoinen. Lukuisa joukko seuran jäseniä esiintyi keskustelupaneeleissa ja kirjanjulkistamistilaisuuksissa sekä juonsi eri tilaisuuksia. Päivillä kävi noin 140 kirjallisuudesta kiinnostunutta. 

•  Lappilaisten kirjailijoiden esittäytyminen Lapin Kansassa kulttuuritoimittaja Seija Lappalaisen ehdotuksen pohjalta jäi toteutumatta lehden uudelleen organisoinnin vuoksi. Sarja pyritään toteuttamaan vuoden 2013 aikana yhteistyössä Lapin Kansan kanssa.

•  Arviointipalvelua on käyttänyt seuran välityksellä neljä kirjoittajaa. Yhteyshenkilönä on toiminut Toini Marjamaa.

 

Edustukset

•  Puheenjohtaja edusti Kirjallisuusseuraa Lapin liiton uuden vuoden vastaanotolla 1.1.2012 Rovaniemen Santa Parkissa.

•  Kirjailijaliiton Talvipäiville 23.‒25.3.2012 Kajaanissa osallistui kolme jäsentä. Puheenjohtaja edusti seuraa Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan vuosikokouksessa.

•  Barents Litterature Center

Järjestössä Kirjallisuusseuraa on edustanut Matti Ylipiessa. Överkalixin kirjailijatalo lopetti toimintansa vuoden lopussa, joten se ei ole enää jäsenten vuokrattavissa. 

 

Tiedottaminen

•  Lapillinen-jäsenlehden (painos 500 kpl) nro 32 ilmestyi toukokuussa ja nro 33 marraskuussa. Lehteä on jaettu jäsenten lisäksi Lapin ja Pohjoiskalotin kirjastoihin, kirjailijayhdistyksille sekä yhteistyökumppaneille. 

Toimituskunta: päätoimittaja Eija Miranda Silventoinen, Saara Heikkinen, Anita Myllykoski, Irene Piippola, Arja Vasama ja Eija Nissinen, joka vastasi ilmoitusmyynnistä. Toimituskunta on ottanut käyttöön suljetun FB-ryhmän ja Dropbox-sovelluksen helpottamaan työskentelyä ja tiedostojen jakoa.

 Keväällä 2012 uusittiin jäsenrekisterin osoitteisto sekä siirryttiin painotalon ja Itellan välityksellä tapahtuvaan postitukseen. Lehden kustannukset on katettu mainostuloilla.

 Kiitämme Lapillisten kuvituksesta inarilaista luontokuvaajaa Pertti Turusta ja torniolaissyntyistä taiteilijaa Jouko Alapartasta.

•  Jäsenkirjeitä postitettiin kolme kappaletta.

Jäsenkirjeissä on tiedotettu lähinnä seuran tapahtumista. Kirjeen on saanut sähköpostitse 160 jäsentä, mikä on tuonut huomattavia säästöjä postituskuluihin.

•  Nettisivuilla www.lapinkirjallisuusseura.fi on tiedotettu ja kerrottu laajemmin seuran toiminnasta. Sivujen päivityksestä on vastannut Arja Vasama, kuukauden runot on valinnut Sinikka Lappeteläinen. Joulukuussa 2012 kävijöitä oli 500.

Kiitämme kuukauden pääkirjoittajia, kirjailijat: Kari Hanhisuanto, Marjo Heiskanen, Pekka Jaatinen, Katja Kettu ja Juhani Valli.

•  Facebook ja Twitter Helmikuussa 2012 perustettujen Facebook- ja Twitter-sivujen avulla on tiedotettu niin seuran toiminnasta  kuin ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, kirjoituskilpailuista ja kirjoittamiseen liittyvistä asioista. Seuraajia sivuilla noin 150.

•  Muu tiedottaminen

Seuran järjestämistä tapahtumista on laadittu lehdistötiedotteet, joita on julkaistu lappilaisissa paikallis- ja maakuntalehdissä sekä radiossa.

Runon aurinko ei sammu -runokaraokesta on tiedotettu seuran nettisivujen välityksellä.

 

Vuosikokoukset

Kevätvuosikokous Tornion Arpela Laren Baari 17.3., osallistujia 16.

Syysvuosikokous Rovaniemen kirjasto 17.11., osallistujia 17.

 

Sääntöjen uusiminen

Yhdistyksen säännöt on uusittu vastaamaan seuran nykyistä toimintaa ja yhdistyslakia. Sääntömuutos käsiteltiin 1. kerran syyskokouksessa 17.11. Toinen käsittely kevätkokouksessa 2013. 

 

Hallitus 2012

Puheenjohtaja  Eija Miranda Silventoinen, Ivalo

varsinaiset jäsenet                henkilökohtainen varajäsen

Saara Heikkinen, Kemi              Irene Piippola, Rovaniemi

Jorma Koski, Kemi                    Virpi Yliraudanjoki, Helsinki

Sinikka Lappeteläinen, Tornio           Anita Myllykoski (siht.),Tornio

Toini Marjamaa (rahastonhoit.), Keminmaa   Arja Vasama (vpj.), Rovaniemi

Jukka Melaranta, Tornio            Paula Alajärvi, Sodankylä

Eija Nissinen, Salla                   Tuula Saraniemi, Rovaniemi

 

Toiminnantarkastajat

Markku Kokkola ja Matti Ylipiessa, Kemi

varalla Kristiina Mathlein ja Armi Portaankorva

 

Hallituksen kokoukset

Hallitus on kokoontunut 7 kertaa, joista syksyllä 2 Skype-puhelinkokousta. Skypen käyttö on tuonut matkakulusäästöjä pitkien välimatkojen Lapissa. Hallituksen työskentelyä ja keskinäistä tiedonsiirtoa helpottamaan on otettu käyttöön asiakirjojen sähköinen arkistointi.

 

Talous 

•  Saadut avustukset

Seura on saanut yhteensä 12200 euroa yleis- ja kohdeavustuksia Valtion kirjallisuustoimikunnalta, Lapin taidetoimikunnalta, WSOY:n kirjallisuussäätiöltä ja Sodankylän kunnalta.

•  Jäsenmaksut: 20 e ja 10 e (työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varusmies), kannattajajäsen 40 e. 

•  Kulukorvaukset hallituksen jäsenille: puheenjohtaja 250 e, sihteeri 100 e, rahastonhoitaja 100 e, arviointipalvelun hoitaja 50 e, projektikulukorvaus 100 e on maksettu neljälle projektivastaavalle. 

 

Tilinpäätös 31.12.2012  taseen loppusumma 5.679,99 euroa.

Toimintavuoden taloudesta on laadittu erillinen selvitys.

 

Seuran hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan aktiivisesta toimintavuodesta 2012.

 

Hallitus

 

Hyväksytty kevätvuosikokouksessa 23.2.2013