Lapin kirjallisuusseura on järjestänyt syksyisin Tekijöiden päivän, johon on kutsuttu kuluneen vuoden aikana kaupallisen kustantajan kautta kirjan julkaisseet lappilaiset kirjailijat ja järjestetty kirjatori. Omakustantajille on järjestetty vastaava tilaisuus erikseen. Vuonna 2011 tilaisuudet yhdistettiin.

Tekijöiden päivä 2012 houkutteli lauantaina 17.11. Rovaniemen kaupunginkirjastoon 22 teosta esittelijöineen. Tilaisuus keräsi sopivasti yleisöä kirjailijoita jututtamaan. Tilaisuuden aluksi yhdistyksen pj. toivotti kaikki kirjailijat tervetulleiksi Lapponica-salissa, josta kuva. Kuvan otti Veikko Vasama. Veikko Aitamurto piti pienen kuva- ja musiikkiesityksen kirjastaan Haikonen.

Kuvassa vasemmalta Kaisa Mestari, seuran pj. Silventoinen, Virpi Summa, Ritva Kokkola, Veikko Aitamurto,  Kari Hanhisuanto, Sulo Saukkoriipi, Marjo Heiskanen, Pekka Jaatinen, Erkki Kaila, Kalevi Sipola, Heimo Härmä, Pasi Pikkupeura, Tero Ronkainen, Sisko Ylimartimo, Kalle Tenhunen, Maija Ylikunnari ja Unto Matinlompolo. Kuvasta puuttuu Ringin antologiaa esitellyt Anita Myllykoski ja teoslistalla mainitut Ritva-Liisa Harjumaa ja Niilo Alaniva, jotka joutuivat perumaan osallistumisensa. (Kuva suurenee klikkaamalla)

Tekijänpäivään osallistuneet kirjailijat teostietoineen löytyvät linkin takaa.

Tilaisuuteen osallistui peräti neljä esikoiskirjailijaa, joista Lapin Kansa julkaisi sunnuntainumerossaan mukavan jutun. Alla esikoiskirjailijat teoksineen, vasemmalta Erkki Kaila, Kalevi Sipola, Kaisa Mestari ja Kalle Tenhunen. Kuva: Sinikka Lappeteläinen.

Neljä iloista esikoiskirjailijaa. Kuva: Sinikka Lappeteläinen