Slam Poetry Rovaniemi

Mitä? Slam Poetry on leikkimielinen kilpailu lavarunoudessa. Lisäksi kilpailun ohella on mahdollisuus osallistua vain Open Mic -osioon tai tulla vain yleisöksi!

Missä? Monitoritalo Mondella, Pohjolankatu 6, Rovaniemi.

Milloin? 18. Kesäkuuta, kello 19.00 alkaen.

Kenelle? Tapahtuma on ikärajaton ja maksuton!

Millä kielellä? Esiintymiskieli on vapaa!

Ilmoittaudu: Jos tiedät jo olevasi kiinnostunut kilpailemaan, voit ilmoittautua laittamalla viestiä sähköpostiin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Slam Poetry on lavarunouden muoto, joka juontaa juurensa 80-luvun Yhdysvaltoihin. Runoudesta haluttiin tehdä innostavampaa ja jännittävämpää, joten runoilijoiden välille luotiin kilpailu. Suomessa Slam Poetry kilpailuja on järjestetty vuodesta 2000 asti. Lapissa kilpailuja on nähty vain muutama, joista viimeisin on järjestetty vuonna 2019, jolloin kyseessä oli Poetry Slamin SM-kilpailujen Lapin aluekarsinnat.

Hargita Roka

Hargita Ròka saapui Rovaniemelle vapaaehtoisena työntekijänä nuorisokeskus Mondeen syksyllä. Hän teki hakemuksen rovaniemiläiseen projektiin osaksi vitsillä, eikä oikein edes tarkistanut, minne oli tulossa. Hargita kuitenkin valittiin projektiin ja siitä lähti matka Rovaniemelle, jonka maantieteellinen sijainti osoittautui Hargitalle pieneksi järkytykseksi. Nyt 10 kuukautta myöhemmin lähteminen Rovaniemeltä on vaikeaa, Suomesta on tullut rakas paikka, mutta samalla vapaaehtoistyön projekti on loppumassa eikä töitä ilman projektia ole luultavasti mahdollista jatkaa.

Hargitan ollessa Rovaniemellä hän törmäsi myös meitä kaikkia muitakin maailmalla koskeneeseen ilmiöön eli koronavirukseen. Suomessa ja Rovaniemellä olleet rajoitukset tekivät tutustumisesta suomalaisiin vaikeampaa, mutta ei mahdotonta. Kuitenkin koti-ikävä iski matkan aikana ja Hargita päätyi puhumaan unkarilaisten ystäviensä kanssa videopuheluiden välityksellä. Mondella oli heti alkuun luvattu, että olisi mahdollista järjestää lähes mitä tahansa Monden resursien puitteissa ja keskustelu unkarilaisten ystävien kanssa päätyi Slam Poetryyn. Unkarissa Slam Poetry tapahtumia oli ollut kuukausittain ja Hargita oli osallistunut niihin 14-vuotiaasta asti. Syntyi kysymys, olisiko samanlainen Slam Poetryn -kulttuuri mahdollista luoda myös Rovaniemelle. Rovaniemeltä löytyikin nopeasti paljon lavarunoudesta kiinnostuneita henkilöitä. Tapahtuman järjestämisessä niin Hargitan työkaverit, Sanaseura, Lapin Kirjallisuusseura sekä muut tapahtumassa auttaneet henkilöt ovat olleet korvaamattomia!

Suunnitelmat Slam Poetry -tapahtumista Rovaniemellä on edennyt siihen asti, että ensimmäinen niistä järjestetään 18. päivä kesäkuuta eli tämän viikon perjantaina. Tapahtuman ei ole tarkoitus jäädä ainoaksi vaan niitä olisi tarkoitus järjestää yhteensä kolme kappaletta. Kesäkuussa, heinäkuussa ja vielä yksi elokuussa. Toiveissa olisi myös, että tapahtumien järjestämiseen löytyisi jatkaja syksyllä.

Slam Poetry tapahtuman ohjelma jakautuu kolmeen osioon. Ensimmäisessä ja kolmannessa osiossa olisi tarkoitus järjestää Slam Poetry kilpailu, jossa osaanottajilla on 3–4 minuuttia aikaa esittää runonsa. Runoja arvostelee tuomaristo, joka luodaan yleisön jäsenistä. Jokaisella kilpailijalla on yksi esiintymiskerta. Kilpailu on leikkimielinen ja tietenkin arvostelu tapahtuu hyvässä ja positiivisessa hengessä. Kilpailun on tarkoituksena vain innostaa ja luoda jännitystä tapahtumaan.

Kilpailun ohella kilpailijoiden esityksien välillä on myös mahdollista käydä lukemassa runouttaan Open Mic -hengessä, jos ei koe kilpailua omakseen tai haluaa vain kokeilla lavalla esiintymistä. Tapahtuman halutaan tuntuvan mahdollisimman turvalliselta ja kaikkien esiintymisiä kunnioitetaan samalla tavalla. Luodaan yhdessä lavarunouden kulttuuria Rovaniemelle!

Jos kiinnostuit tulemaan kilpailijaksi, esiintyjäksi tai yleisöksi, suuntaa itsesi facebookiin linkistä: Klikkaa!

Voit olla myös yhteydessä suoraan Hargita Ròkaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.