Koillismaakunnan Kirjoittajat muutti nimensä Koillisen Kirjoittajat ry:ksi. Vuosikokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin FT, tietokirjailija Pekka Iivari. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa kirjailija Seppo Meriläinen, sihteerinä Tuula Luiro ja muina hallituksen jäseninä Pentti Virtala ja kirjailija Lauri Akola.

Uusi toimintavuosi on käynnistynyt vilkkaasti ja kuukausittaiset kirjoitusillat alkoivat hyvin. Sitten, jälleen kerran koronapeikko keskeytti toiminnan. Sovitut kirjailijavierailut ovat taas jäissä, mutta emme ole yksin tilanteessa. Pyrimme koronarajoitusten puitteissa järjestämään hyvinvointia kohottavia tempauksia, kuten  yhteisiä ulkoiluhetkiä turvaetäisyyksiä noudattaen.

Kuluvan vuoden päätapahtuma on Tekijöiden päivä 22.11. Kemijärvellä. Olemme aloittaneet ennakkomarkkinoinnin ja saimme mukaan Itä-Lapin kuntayhtymän, Kemijärven matkailun ja kaupungin 150-juhlavuoden koordinaatiotoimikunnan tukemaan tapahtuman näkyvyyttä. Tekijöiden päivä on meille pilottihanke, jonka järjestämismahdollisuudesta kiitämme Lapin kirjallisuusseuraa! Tiedotamme Tekijöiden päivästä kaikkia Lapin kuntia ja kulttuuriväkeä. Kirjallisuudesta kiinnostuneita tavoittelemme laajalla rintamalla saadaksemme tapahtumalle suurempaa näkyvyyttä.

Koillisen Kirjoittajilla on suunnitteilla uusia isohkoja tapahtumia kirjallisuuden, kirjoittamisen ja muunkin kulttuurin edistämiseksi tulevina vuosina. Yhdistys saa kesään mennessä omat nettisivut palvelemaan jäseniään entistä paremmin. Jäsenmäärän lisääntyminen ilahduttaa meitä ja siksi olemme aloittaneet myös kuukausittaisen jäsenkirjeen jakelun.

Keväisin terveisin Koillisen Kirjoittajat!