Runebergin päivänä maanantaina 5. helmikuuta Rovaniemen pääkirjaston musiikkikirjastossa starttaa elävien runoilijoiden Runomaraton klo 19 alkaen. Tapahtumassa kuka tahansa pääsee lukemaan omia runojaan. Lava runojen lukemiselle on vapaa maratonin keston, eli 42,195 minuutin ajan. Maratoniin voi osallistua ilmoittautumalla 26.1. mennessä Rovaniemen Teatterin yleisötyöntekijä Anne Niskalalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja paikan päällä voi lukea oman runon tai useammankin. Runomaraton on yleisölle avoin, joten sinne voi tulla myös vaan nauttimaan elävien runoilijoiden teksteistä ja palautumaan maratonista kahvikupposen äärelle.

Runebergin päivänä Rovaniemen pääkirjastossa on tapahtuma myös lapsille. Lastenosastolla on klo 9.30 alkaen ohjelmassa Minirunomaraton, jossa teatterin Anne Niskala lukee lastenrunoja minimaratonin eli 10,195 minuutin ajan. Tapahtuma on avoin kaikille.

 Runebergin runomaraton -päivän tapahtumat järjestävät yhteistyössä Rovaniemen Teatteri ja Rovaniemen kaupunginkirjasto. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 Lisätietoja saat Anne Niskalalta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Helena Kokolta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..