OSALLISTU AFORISMIKILPAILUUN! KILPAILUN TEEMANA ON SUOMI JA SUOMALAISUUS. VOIT OSALLISTUA 1–20 AFORISMILLA. KILPAILUAIKA PÄÄTTYY LOKAKUUN LOPUSSA.

Kilpailun säännöt:

1. Voit osallistua kilpailuun yhdellä tai useammalla aforismillasi, korkeintaan kuitenkin 20 aforismilla. Aforismien, joilla osallistut kilpailuun, tulee olla itse kirjoittamiasi ja ennen julkaisemattomia.

2. Kilpailun teemana on ”Suomi ja suomalaisuus” eli aforismiesi tulee liittyä kyseiseen aiheeseen. Voit käsitellä aihetta itse valitsemallasi tavalla ja haluamastasi näkökulmasta. Aforismeissa ei esimerkiksi tarvitse esiintyä sanoja Suomi, suomen kieli, suomalainen tai suomalaisuus. Myös aforismien tyyli on vapaa.

3. Voit osallistua kilpailuun joko paikan päällä Kansalliskirjaston aforisminäyttelyssä (Unioninkatu 36, 6. krs., Helsinki) jättämällä aforismisi kilpailulaatikkoon tai lähettämällä aforismisi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kilpailuun osallistuviin aforismeihin on liitettävä mukaan kirjoittajan etu- ja sukunimi sekä yhteystiedot.

4. Kilpailuaika on 16.2.2017–31.10.2017. Aforismien tulee olla perillä viimeistään 31.10.2017 joko sähköpostitse tai jätettyinä aforisminäyttelyn kilpailulaatikkoon. Myöhässä toimitettuja aforismeja ei oteta huomioon kilpailun tuloksia ratkaistaessa.

5. Aforismien tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla, mutta lähettämällä aforismejaan kilpailuun kirjoittaja antaa luvan julkaista kyseisiä aforismejaan korvauksetta kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä ja muissa kilpailuun liittyvissä yhteyksissä sekä tekstimuodossa Yleisradion hallitsemilla alustoilla, kuten verkkosivuilla ja teksti-tv:ssä. Aforismeja saatetaan käyttää myös Yleisradion ohjelmissa erillistä korvausta vastaan.

6. Asiantuntevan ja monipuolisen kolmihenkisen raadin koostumus ilmoitetaan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. Kilpailuun osallistuvat aforismit toimitetaan raadille niin, että raadin jäsenille ei paljastu kirjoittajan henkilöllisyys.

7. Kilpailun voittaja palkitaan 300 eurolla, lisäksi muita kirjoittajia palkitaan kirjapalkinnoilla. Raati voi harkintansa mukaan jakaa rahasumman myös useamman palkittavan kesken.

8. Kilpailun tulokset julkistetaan Suomen aforismiyhdistyksen ja Kansalliskirjaston verkkosivuilla 15.12.2017, lisäksi palkituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

9. Kilpailun järjestää Kansalliskirjasto ja Suomen aforismiyhdistys. Kilpailua koskevia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..