Yrjö Kokko-seuran logo
Yrjö Kokko-seura ry

Kirjailija Yrjö Kokon (1903‐1977) määrätietoisen työn ansiosta laulujoutsen pelastui ja laulujoutsenesta tuli Suomen kansallislintu vuonna 1981.

Kaikki luonnonystävät toivotetaan lämpimästi osallistumaan ”Laulujoutsenen siivin – Valokuvin ja runoin”‐tapahtumaan.

Kilpailuun voi osallistua runolla tai valokuvalla tai niiden yhdistelmällä. Tapahtumalla on tarkoitus nostaa esille luonnonystävien henkilökohtaisia näkymiä ainutlaatuiseen luontoon. Yrjö Kokolle rakkaita olivat monet luontoon liittyvät aiheet kuten laulujoutsen, poro, tunturi, koira jne.

Kuka voi osallistua ja milloin?

Kaikki luonnonystävät ikään katsomatta. Erityisesti tulevaisuuden tekijöitä nuoria rohkaistaan mukaan. Tapahtuma alkaa 1.helmikuuta ja kesää 31. lokakuuta 2017 saakka.

Miten voi osallistua?

Lähettämällä a) valokuva, b) runo tai c) valokuvan ja runon yhdistelmä 1.11.2017 mennessä sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Yksi ihminen voi osallistua yhdellä teoksella jokaiseen kolmeen osallistumisluokkaan.

Mitä valokuville ja runoille tapahtuu?

Valokuvista ja runoista kootaan

a) Sähköinen näyttely 6.12.2017 Itsenäisyyspäivän juhlaan Enontekiön Hetassa. Näyttely siirtyy sen jälkeen kunnanvirastolle 7.12.–31.1.2018.

b) Vihko, kirjanen  tai kirja, riippuen osallistujien määrästä. Tarkoitus on, että kuvista ja runoista kootaan vähintään taitettu pdf-tiedosto

c) Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa pidetään valokuva- ja runoilta marras–joulukuussa. Tällöin mm. ihastellaan saatuja valokuvia ja nautitaan runoista sekä myös musiikista. Lisäksi kuullaan Yrjö Kokon elämäntyöstä kertova luento ja valokuvaustyöpaja.

HUOM! Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä tulee olla suostumus kuvan julkaisemiseen. Kuvan ja runon tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kuvista ja runoista ei makseta korvauksia. Tekijän nimi mainitaan kaikissa em. yhteyksissä. Osallistuneiden kesken arvotaan valokuva-aiheisia tavara- ja kirjapalkintoja. Lapsille (enintään 13  v.) oma arvonta, jossa palkintona kamera.

Mistä saa lisätietoja?

Jari Rantapelkonen