Kyky kirjoittaa on tarpeellinen tai jopa oleellinen osa monissa työtehtävissä tai siitä on voinut tulla tärkeä harrastus. Kirjoittamista voi opiskella kuten muitakin taitoja esimerkiksi osallistumalla Lapin kesäyliopiston järjestämiin Luovan kirjoittamisen opintoihin Rovaniemellä.

Opintojen aikana kirjoitetaan paljon ja monipuolisesti muun muassa proosaa, lyriikkaa, draamaa, lehti-artikkeleita ja kolumneja. Kirjoittamisen ohella tutustutaan kirjallisen kulttuurin käytäntöihin sekä erilaisten tekstilajien historiaan, toimintatapoihin ja analyysiin. Opintovaatimuksista voi myös valita vain jonkun tai joitakin itseään eniten kiinnostavan.

Opintoihin kuuluu lähiopetusta Rovaniemellä ja työskentelyä verkkoympäristössä, jonka yhteydessä voi tutustua maamme eturivin kirjailijoihin ja kirjoittajakouluttajiin. Luovan kirjoittamisen opinnot toteutetaan avoimina yliopisto-opintoina Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Opintoihin voivat osallistua kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet riippumatta iästä, pohjakoulutuksesta tai aiemmista opinnoista.

Tarkemmat tiedot opinnoista aikatauluineen löytyvät Lapin kesäyliopiston sivuilta http://www.lapinkesayliopisto.fi/LKY/Suomeksi/Koulutus/Avoin-korkeakouluopetus/Lukuvuoden-2014-2015-avoimet-korkeakouluopinnot tai ottamalla yhteyttä koulutussuunnittelija Liisa Sirviöön Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 0400 190 352.