Markkinaviikonloppu 15.-17.8.2014 lähenee runsaine ohjelmineen. Runon ystäville on luvassa ainutlaatuista kuultavaa kun Elävien runoilijoiden runotunti saa sijansa sunnuntaina 17.8. klo 13–14 Jätkänlavalla. 

Jorma Etto on kansainvälisesti tunnetuin rovaniemeläinen runoilija, joka on ansioistaan saanut nimikkokadun kaupunkiin. Kuulemme aluksi hänen ajatuksiaan ja runouttaan. 

Tilaisuus jatkuu kansainvälisissä tunnelmissa. Runoilija Eton ehkä rakastetuin runo "Suomalainen" kuullaan lukuisten uusien rovaniemeläisten esittämänä perin kiinnostavilla kielillä: suomen lisäksi arabiaksi, englanniksi, persiaksi ja venäjäksi! Lausujat ovat Aatu Ylisuvanto (suomi), Nehad Khalil (arabia ja englanti), Morsala Haydari (persia), ja Sergey Porokhovoy (venäjä). Osakokonaisuuden on ohjannut Eila Paananen.

Runotunti jatkuu rovaniemeläisten runoilijoiden Lea Poikelan ja Jari Pulsan runoesityksin. Nämä kulttuurin monitoimijat avaavat lyyriset ovet joiden kautta kuljettuamme kohtaamme asiat uudistunein aistein ja ilmein. Lea Poikela tunnetaan eksentrisenä ITE-taiteilijana, syvästi tuntevana kirjailijana ja runoilijana. Jari-Pekka Pulsa on paljasjalkainen rovaniemeläinen, runoilija ja muusikko, jonka varhaisin lapsuudenmuisto on baarin nurkassa kiiltävä jukeboxi. 

Tervetuloa kuulemaan runoilijoita ja kuinka ”Suomalainen” soljuu arabiaksi ja persiaksi! 

Muistathan että ”Runoköngäs” kuohuu Taidekujalla koko markkina-ajan. Se on kaikille avoin foorumi päästää runonsa ilmoille. Ilmoittautuminen paikan päällä. 

Ja vielä, jos haluat osallistua runotalkoisiin, varaa itsellesi nimikkotunti Runokönkäältä. Ennakkoilmoittautuminen ja tiedustelut Erkki Kailalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös juontaa Jätkän lavan tapahtumat.