Lapin Kirjallisuusseuran lehti Lapillinen on ilmestynyt uudistuneena. Kuluneen kevään aikana lehden toimitusneuvosto kokoontui useamman kerran varsin tutuksi käyneelle rovaniemeläiselle huoltoasemalle, jossa pohdimme kahvikupin äärellä Lapillisen sisältöä ja ulkoasua. Myös sähköposti on ollut Lapillisen kehittämisen tiimoilta varsin ahkerassa käytössä.

Näiden huoltoasematapaamisten sekä myös verkkokeskustelujen myötä on ollut hauska tutustua paremmin Eijaan, Ireneen ja Tuulaan. Mikä mainio ja persoonallinen joukko osaavia naisia! Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani kuulua tähän sakkiin. Lehden taittanut Merja Malinen-Tocci Pohjolan Painotuote Oy:stä on tehnyt upeaa työtä Lapillisen ilmeen virkistämiseksi. Kansiaukeaman värit ovat osa uudistusta. Lehdestä löytyvät tutut palstat pääkirjoituksesta kirja-arvioihin sekä lyhyemmistä kirjoituksista runoihin. Tapahtumista löytää kirjoituksia seuran toimintaan liittyvistä tilaisuuksista sekä esimerkiksi koulutuksista, joista Sodankylässä järjestettävä kirjoittajakurssi 6.–11.6. alkaa olla jo käsillä. Viimeisimmän tiedon mukaan tilaa olisi vielä lyriikkaryhmässä. Lisätietoja voi kysyä seuran hallituksen jäsen Paula Alajärveltä (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 766 88 27).

Uudessa Lapillisessa on kuvia rovaniemeläisen taiteilija Ilmi Huovialan maalauksista. Talven enteet, Isän turvassa, Rumakuru, Vauhdikas valo ja Valo metsässä ovat lehdessä olevien maalausten nimiä. Puhuttelevia nimiä paljon puhuville teoksille.

Seuraavan runoni myötä toivotan kaikille valoisaa mieltä ja lämpöistä kesää:

”oranssi vei vastasyntyneen suljutukan
kulleronpulleron