Kapinaa ja juhlaa...

Mistä moinen otsikko kirjallisuusseuran sivuilla? Ei huolta, kyseessä ei ole hallituksen vastainen agitaatio. Tarkennan heti pohtivani kirjallisuuteen liittyvää kapinaa ja juhlaa - niiden parissa tulen työskentelemään tuoreena Lapin Kirjallisuusseuran tuottajana seuraavat kuusi kuukautta.

Aikaisemmassa työpaikassani Taiteen edistämiskeskuksessa sain tehdä aktiivista yhteistyötä kirjallisuusseuran kanssa. Ilolla otin nykyisen pestin vastaan: tunne on sama kuin olisin saanut kutsun vanhojen ystävien luokse. Ennen ihailin salaa seuran jännittävää ja omistautunutta työtä muun muassa lehden toimituksen parissa. Ja nyt pääsin mukaan - myös toimituskunnan jäseneksi. Suunnitelmissamme puskemme jo kovaa vauhtia Lapin värikylläisestä syksystä kohti kevättä. Se tulee olemaan nimittäin erittäin tapahtumarikas. Ensinnäkin seura on mukana Pohjois-Suomen kirjailijapäivien tuotannossa. Päivät tuovat kevääseen heräävälle Rovaniemelle ripauksen kirjallista raikkautta ja kapinaa. Kuinka ollakaan tapahtuman teemana on Kapinalliset rivit.

Historia osoittaa, että kapinan yhteydessä on tapana juhlia. Tehdään mekin samoin! Aihetta juhlaan on. Näinä taloudellisesti niukkoina aikoina mahdollisuus järjestää lukijoita ja kirjailijoita yhdistävä kirjallisuustapahtuma pohjoisessa on jo sinänsä juhlimisen arvoinen. Lisäksi juhlistamme keväällä Lapin Kirjallisuusseuran 20-vuotistaivalta ja pitkää työtä lapin kirjallisuuden hyväksi.

Merkkipäivän lähestyessä on hyvä kiteyttää muistot, katsoa taaksepäin, muistella mitä kaikkea matkan varrelle on mahtunut sekä ennustaa tulevaa. Mekin tulemme pohtimaan miten nykypisteeseen on tultu, sillä oli melko kapinallista aikanaan perustaa oma kirjallisuusseura pohjoiseen. Kokoamme myös seuran toiminnan kehittymisestä kertovaa juhlajulkaisua.

Mikäli Sinulla on seuran historiaan liittyvä tarina tai muisto (valokuva), toivoisimme, että jakaisit sen kanssamme - tehdään yhteinen matka näkyväksi.

Kapinaa ja juhlaa yhdistää myös jännittävä odotus- ja valmisteluaika, jolloin tuntosarvien pitäisi olla pystyssä herkille vivahteille. Rupeamme siis töihin ja toivottavasti pystymme tarjoamaan teille juhlavan kapinalliset ja/tai kapinallisen juhlavat kirjalliset coctailit! Kapinaa ja juhlaa tulossa: näillä tsempeillä - Skool!

Katja Rakkolainen

tuottaja

puh. 040 3559930

KAPINAA JA JUHLAA TULOSSA:

Pohjois-Suomen kirjailijapäivät Rovaniemellä 22-24.4.2016

Lapin Kirjallisuusseuran 20-vuotisjuhla la 23.4.2016