UUSI VUOSI, UUDET SIVUT: HYVÄÄ KIRJAN VUOTTA 2015!

Vuoden alku on täydellinen aika kääntää uusi sivu elämässä. Alkanut vuosi 2015 tarjoaa kirjaimellisessa mielessä runsaasti uusia sivuja, sillä kyseessä on valtakunnallinen Kirjan vuosi. Kirjan vuosi nostaa kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä ja kutsuu kaikenikäiset kirjojen äärelle.

Kirjan vuonna on hyvä jatkaa myös pohjoissuomalaisen kirjallisuuden kampanjointia Pohjois-Suomen kirjailijapäivien suunnittelun merkeissä. Tapahtumaa – joka tarjoaa kohtaamispaikan kirjallisuusalan ammattilaisille – on järjestetty alun perin 80-luvulla. Vuosien tauon jälkeen kirjailijapäivät on herätetty toimijoiden toiveesta uudelleen henkiin. Päivät järjestetään joka toinen vuosi, vuorotellen Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Pääjärjestäjinä ovat olleet Taiteen edistämiskeskus ja pohjoiset kirjailijaseurat. Viime vuonna tapahtumaa isännöi Taivalkosken Päätalo-keskus.

Seuraavat kirjailijapäivät pidetään Rovaniemellä 22.4.–24.4.2016 lappilaisen kirjallisuuden juhlinnan yhteydessä, sillä Lapin Kirjallisuusseura viettää 20-juhlavuotta. Kirjailijapäivien tavoitteena on tuoda pohjoisia kirjoja ja kirjailijoita näkyviin suomalaisessa yhteiskunnassa, jotta yleisö löytäisi ne entistä paremmin. Toivomme, että tapahtuman suunnittelu yhdistää pohjoisia kirja-alan toimijoita yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Rakentaja tarvitsee jatkuvasti uutta tietoa ja verkostoja. Niin mekin tapahtuman rakentajat toivomme vilkasta vuoropuhelua sekä kirja-alan ammattilaisten että harrastelijoiden ja kirjallisuuden ystävien kanssa. Millaisiin kirjailijapäiviin haluaisit osallistua? Mikä ohjelma kiinnostaa Sinua? Puhutteleeko Sinua kirja-alan murros vai toivotko, että teemaksi nousee esim. kirjojen käännöstyö? Olisiko juuri Sinulla hyvä ehdotus tapahtuman pääteemaksi?

Osallistu suunnitteluun vastaamalla verkkokyselyymme: LINKKI

tai tule tapaamaan tuottajaa ja muita toimijoita sekä jakamaan ajatuksia vapaamuotoisessa ideointityöpajassa ke 4.2.2015 klo 17:30-19:00, Taiken toimisto, Veitikantie 2-8 C, Rovaniemi.

Jos et pääse tuolloin paikalle, mutta haluat saada lisätietoa Pohjois-Suomen kirjailijapäivistä tai keskustella tapahtumaan liittyvistä ajatuksista/ideoista, ota minuun yhteys, puh. (02) 9533 0854 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää tapahtumasta verkkosivuiltamme:

Rakennetaan yhdessä monipuolinen tapahtuma!

Kirjallisin terveisin

Katja Rakkolainen