Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella seuran  sähköposti osoitteeseen: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Verkkosivujen ja jäsenlehti Lapillisen lisäksi lappilaisen kirjallisuuden kuulumisia voit seurata Facebookissa.

Hyvät ystävät

Joulukuun ensimmäinen ehti jo iltapäivään kun onnekseni äkkäsin, että tämän kuukauden pääkirjoitus oli buukattu minulle. Varasin tämän ajankohdan jo keväällä kirjoittaakseni mietteistäni syyskokouksen jälkeen. Ajattelin tuolloin, että muutos on tällä erää välttämättömyys ja että minunhan se on siitä seuraväelle raportoitava.

Syysvuosikokous meni odotetusti hyvin. Kemijärvellä upeasti järjestetyn Tekijöiden päivän yhteydessä seuramme sai poikkeuksellisen juhlavan päätöksen vuoden toimilleen. Kokous hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelman ja sitä tukevan talousarvioesityksen yksimielisesti. Uusi puheenjohtaja ja hallitus valittiin toteuttamaan hyväksytyt suunnitelmat.

Jäsenistön kannalta ehkä pientä kulmain kohotusta herättänee kokouksen hyväksymä jäsenmaksun viiden euron korotus, mutta sen vitosen turvin seuran jäsenistölleen tarjoamat tasokkaat palvelut voidaan taata muutamaksi vuodeksi eteenkin päin, kun edellisestä korotuksesta on jo puolikymmentä vuotta kulunut.

Seura on nyt toiminut 25 vuotta ja ylläpitänyt elävänä lappilaisten kaunokirjallisuusharrastusta niin kirjoittajien kuin lukijoidenkin hyödyksi. Osin koronapandemian johdosta on ollut perusteltua juhlia näitä saavutuksia ensisijaisesti seuratyön merkeissä. Suunnitelmissa on kuitenkin juhlistaa tapahtunutta ensi maalliskuussa Kirjailijayhdistysten Talvipäillä Rovaniemellä. Tapahtumaviikonlopun sunnuntain ohjelma on suunniteltu sitä silmälläpitäen.

Luottaen siihen, että korona ei enää kolmatta kertaa estä Talvipäivät tapahtuman toteutusta aiotulla tavalla kutsun kaikki osallistumaan Rovaniemellä 25.-27.3.2022 järjestettäviin tilaisuuksiin. Osa tapahtumista edellyttää ilmoittautumista ennakkoon ja osa omaa kustannusvalmiutta, mutta esimerkiksi perjantain yleisölle avoimeen ja sunnuntain jäsenistölle suunnattuun ohjelmaan on kaikilla vapaa pääsy. - Siispä näillä näkymin tervetuloa Talvipäiville.

Vuodenvaihteessa luovutan kirjallisuusseuran puheenjohtajan virtuaaliset käädyt seuraajalleni Tuula Luirolle. Teen sen hyvillä mielin, kun tiedän uudistuksen avaavan ikkunoita ja ovia ilmansuuntiin, joihin pitkään aikaan ei ole edes kurkisteltu.

Tuulan tarmokkuudesta tarttua uusiin tehtäviin saimme erinomaisen näytön Tekijöiden päivän tuottajana, ohjaajana ja cameo-rooliinsa rohkeasti heittäytyvänä juontajana ja haastattelijana. Suuret kiitokset onnistuneen tapahtuman järjestäjille.

Haluan myös kiittää kaikkia viiden viimeisen vuoden hallitusten jäseniä innostavasta yhteistyöstä Lapin Kirjallisuusseuran toiminnan eteen. On ollut ilo ja kunnia saada vuodesta toiseen palvella seuramme jäsenistöä osaavan, innostuneen ja uutteran hallituksen tuella.

Ja lopuksi, niin kuin ajankohdan tapaan kuuluu, toivotan mukavaa joulun odotusta, rauhaisaa joulua ja iloa uuteen vuoteen kaikille tämän palstan lukijoille ja teidän läheisillenne.

Erkki Kaila, Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtaja