Tervetuloa Lapin Kirjallisuusseuran sivustolle!

Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella osoitteessa: c/o Erkki Kaila, Kiveliötie 2 B, 96500 Rovaniemi, sähköposti: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Verkkosivujen ja jäsenlehti Lapillisen lisäksi lappilaisen kirjallisuuden kuulumisia voit seurata Twitterissä.

Kirjallisuusseura on myös Facebookissa. 

Lue lisää seuran toiminnasta

  

Syksy kutsuu kirjoittamaan

 

Mitäpä tehdä syksyllä, jos tuntuu siltä, että korona edelleen häiritsee vakavasti vapaa-ajan viettoa? Tietenkin kirjoittaa. Jos kaipaa ympärilleen muita kirjoittavia ihmisiä, voi kurssille osallistuminen olla hyvä idea. Kursseilta saa hyviä ideoita, kaivattua palautetta ja usein myös uusia kirjoittajaystäviä.

Verkossa on tarjolla monenlaisia kirjoittajakursseja, jos tuntuu siltä ettei halua osallistua lähiopetukseen.
Luovan kirjoittamisen arvosanaopintoja voi suorittaa sekä lähiopetuksena että etänä.
Jyväskylän yliopiston vaatimusten mukaiset luovan kirjoittamisen perusopinnot on mahdollista suorittaa kokonaan etänä https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/kirjoittaminen.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää Turun yliopiston vaatimusten mukaisia luovan kirjoittamisen perusopintoja https://www.ppkyo.fi/fi/luova-kirjoittaminen-25-op-ty-7/. Opetus on lähiopetusta. On mahdollista ottaa vain osia ohjelmasta, esimerkiksi lyriikka tai proosa, sen mukaan mikä itseä eniten kiinnostaa

Kirjoittajaklubi järjestää lyhytkursseja mutta myös pidempiä kursseja, esimerkiksi Matalan kynnyksen runopaja: “Oman elämäsi runoilija” -verkkokurssi kestää 8vk (alkaa 1.10.2020) https://writersclub.fi/
Kirjoittajaklubin live-webinaarit ja kirjoittajaillat verkossa käynnistyvät syksyllä 2020. Lokakuun kirjoittajawebinaarin teemana on Anne Lukkarilan "Tee oma kirja: Näin julkaiset, myyt ja markkinoit oman kirjan!"(to 15.10. klo 18-20)


AK Kustannuksen sivuja kannattaa seurata: https://www.akkustannus.com/. Maksuton Kirjoita paremmin -sähköpostikurssi tarjoilee tilaajilleen joka kuukausi käytännönläheisiä ohjeita ja vinkkejä luovan kirjoittamisen tai luovien julkaisujen tueksi. Voit liittyä mukaan ja poistua listoista helposti milloin tahansa. Voit edetä omaan tahtiin, ja tehdä harjoitukset silloin kun sinulle sopii.


Kaikkien Suomen kansalaisopistojen kurssitarjonta löytyy verkosta,  https://kansalaisopistot.fi/. Sivun ylävalikon kohdasta Yhteystiedot voit valita itseäsi lähimmän kansalaisopiston ja tutustua sen tarjontaan. Lapissa on tarjolla lähiopetuksena esimerkiksi kirjallisuuspiiri Sanasepot Ivalossa, Omaelämäkerran kirjoittaminen Keminmaassa ja Kirjoita elämästäsi Kemijärvellä sekä paljon muuta.
Kansalaisopistojen kirjoittamisen verkkokurssit löytyvät suoraan linkistä https://kansalaisopistot.fi/verkossa/kirjallisuus-ja-teatteri/


Pyrimme tiedottamaan Lapin Kirjallisuusseuran FB-sivulla kirjoittajakursseista sitä mukaa kun niistä saadaan uutta tietoa. Alkavat kurssit kannattaa lähettää seuralle tiedoksi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Arja Vasama

 

 

Lisätietoja