Tekijöiden päivää vietettiin 30.11.2019 Kemissä

Tekijöiden päivä on vakiintunut osa Lapin Kirjallisuusseuran vuodenkiertoa. Kutsumme taas edellisen Tekijöiden päivän jälkeen teoksen julkaisseita kirjoittajia esittelemään teostaan. Tavoitteena on saada näkyvyyttä uudelle lappilaiselle kirjallisuudelle ja tarjota kirjoittajille mahdollisuus tavata toisiaan ja vaihtaa kokemuksia kirjoittamisesta ja julkaisemisesta.

Tilaisuus on avoin paitsi seuran jäsenille, myös muille Lapin läänin alueella asuville kirjottajille. Seuran jäsenet voivat osallistua asuinpaikasta riippumatta. Lapin Kirjallisuusseura osallistuu matkakustannuksiin Lapin läänin alueella.

Tänä vuonna Tekijöiden päivää vietettiin Kemissä, osana kaupungin 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Järjestelyissä yhteistyökumppanina oli virkeä Kirjoittajaryhmä Rinki

Kemin valtuuston puheenjohtaja kävi lausumassa tervehdyssanat yleisölle. Erkki Kaila ojensi hänelle ja juhlivalle kaupungille Lapin satumaa -kirjan.

Matti Ylipiessa (Atrain&Nord) kertoi esimerkkien avulla mitä käsikirjoitukselle tapahtuu kustantamossa. Kirjan matka käsikirjoituksesta markkinoille on monivaiheinen, eivätkä kaikki sinne koskaan päädy.

Tilaisuuden ohjelmaa oli hieman muutettu saadun palautteen johdosta. Haastatteluosiossa aikaa varattiin noin 10 minuuttia/henkilö ja erillisessä, Ringin vetämässä Open mic -osiossa kirjoittaja sai itse esitellä itseään, esimerkiksi lukea runojaan tai tekstiä tms. samoin noin 10 minuutin ajan.

Vapaaseen keskusteluun ja kirjamyyntiin oli varattu oma aikansa. Myyntipöytiä oli esillä 12.

Erkki Kaila toivotti yleisön tervetulleeksi ja onnitteli Kemin kaupunkia juhlavuoden johdosta
Raili Ilola haastatteli Tuula Luiroa, Eino Meriläistä ja Pentti Virtalaa
Raili Ilola haastatteli Tuula Luiroa, Eino Meriläistä ja Pentti Virtalaa, jotka olivat edustamassa vastikään antologian "Koillisesta enimmäkseen poutaa" julkaissutta Koillismaakunnan kirjoittajat -ryhmää.

Haastateltavat ja ennakkoon open mic -osuteen ilmoittautuneet. Katja Kärki joutui perumaan tulonsa ja Leila Peltonen siirtyi hänen tilalleen open mic -osuudesta

Kirjoittajaryhmä Ringin logo