Tervetuloa Tekiijöiden päivään 30.11.2019 Kemiin

Tekijöiden päivä on vakiintunut osa Lapin Kirjallisuusseuran vuodenkiertoa. Kutsumme taas edellisen Tekijöiden päivän jälkeen teoksen julkaisseita kirjoittajia esittelemään teostaan. Tavoitteena on saada näkyvyyttä uudelle lappilaiselle kirjallisuudelle ja tarjota kirjoittajille mahdollisuus tavata toisiaan ja vaihtaa kokemuksia kirjoittamisesta ja julkaisemisesta.

Tilaisuus on avoin paitsi seuran jäsenille, myös muille Lapin läänin alueella asuville kirjottajille. Seuran jäsenet voivat osallistua asuinpaikasta riippumatta. Lapin Kirjallisuusseura osallistuu matkakustannuksiin Lapin läänin alueella.

Tänä vuonna Tekijöiden päivää vietetään Kemissä, osana kaupungin 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Järjestelyissä yhteistyökumppanina on virkeä Kirjoittajaryhmä Rinki.

Tilaisuuden ohjelmaa on hieman muutettu saadun palautteen johdosta. Nyt pyritään rauhoittamaan ja syventämään esittelyjä siten, että aikaa varataan haastatteluosiossa noin 10 minuuttia/henkilö ja erikseen on Open mic -osio, jossa kirjoittaja saa itse esitellä itseään, esimerkiksi lukea runojaan tai tekstiä tms. samoin noin 10 minuutin ajan.

Vapaaseen keskusteluun ja kirjamyyntiin on ohjelmaan varattu oma aikansa. Kerro ilmoittautuessasi haluatko varata myyntipöytätilaa. Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu. Lounaaksi on tarjolla jauhelihakeitto, leipää ja ruokajuomaa 10 euron hintaan. Lounas on varattava etukäteen ja maksettava paikan päällä KÄTEISELLÄ. Rinki on luvannut tarjota pienetä purtavaa iltapäivän Open mic- session aikana.

PÄIVÄN OHJELMA lauantai 30.11.

Paikka: Kemin kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3

Kahvitarjoilu pienen auditorion ulkopuolella              klo. 10.00-11.00

Tilaisuus pienessä auditoriossa                                   klo 11.00 - 13,00

Avauspuheenvuorot                                                        klo 11.00 - 11.15

Mitä käsikirjoitukselle tapahtuu kustantamossa?
Kustantaja Matti Ylipiessan puheenvuoro                           klo 11.15 - 11.30

Kirjoittajien haastattelut                                                  klo 11.30 - 13.00

10 min/hlö, yhteensä 9 hlöä

Kirjojen myyntiä ja keskustelua                             klo 13.00 - 13.45

Ruokailu, 10 €/hlö                                                    klo 13.45 - 14.15

Syysvuosikokous   (Luokka 310)                                klo 14.15 - 15.00

Open mic by Kirjoittajaryhmä Rinki                    klo 15.00 - 16.30

Varattuja esityksiä ja vapaa sana                              klo 15.00 - 16.00

Ringin ohjelmaa                                                     klo 16.00 - 16.30

Kerro ilmoittautuessasi 1) nimi ja lyhyt esittely, 2) haluatko osallistua Open mic:iin vai haastatteluun 3) osallistutko ruokailuun, 4) osallistutko junakyytiin Roi-Kemi-Roi, 5) haluatko myyntipaikan

Lapin Kirjallisuusseura valitsee haastateltavat, jos halukkaita on enemmän kuin aikaa.

Juna Rovaniemeltä lähtee 9.20 ja paluumatka Kemistä alkaa klo 16.03.

Kirjoittajaryhmä Ringin logo