Suomen paras kirjoituskupla löytyi taas Lapista

Luosto lumosi Sodankylän kirjoituskurssilaiset

Kesäkuun ensimmäisen viikon maanantaina puolensataa luovan kirjoittamisen harrastajaa kokoontui Luostolle Lapland Hotels Luostotunturin auditorioon aloittamaan kuuden päivän intensiivistä sukellusta luovan kirjoittamisen maailmaan.

Lapin Kirjallisuusseuran ja Revontuli-Opiston yhteinen voimanponnistus Sodankylän kirjoituskurssi on kuulu tasokkaasta ja monipuolisesta genretarjonnasta. Tällä kertaa ohjaajakonkareita edusti huippusuositun proosakurssin vakiovetäjä Taija Tuominen, Elli Salo ohjasi draamakurssilaisia toista kesää peräkkäin. Ensi kertaa kuuden päivän haasteeseen ohjaajina tarttuivat Susinukke Kosola (lyriikka), Jussi Hiltunen (elokuvakäsikirjoittaminen) ja Katja Törmänen (fantasia).

Aamuisin innokkaat kynäilijät kokoontuivat yhdeksältä auditorioon kuuntelemaan ohjaajien asiantuntevia aamuluentoja. Kymmeneltä istuttiin jo ryhmien opiskelutiloissa valmiina työstämään omia tekstejä eteenpäin. Yötehtävät valvottivat kilpaa keskiyön auringon kanssa, mutta hei, kirjoittamaanhan tänne oli tultu!

Kurssi pidettiin ensimmäistä kertaa Luostolla, joka lumosi luonnollaan. Kylpylähotellilta pääsi parilla askeleella kansallispuiston kävelyreiteille, ja rohkeimmat kävivät pulahtamassa läheiseen Ahvenlampeen iltauinnille viikon lämpimimpinä päivinä. Viileämpien päivien ruumiinkulttuurista piti huolen Ametistikylpylä, jonka lauteilla jatkettiin kirjallisia keskusteluja. Myös kuntosali oli hotellissa majoittuneiden kurssilaisten käytössä.

Iltaisin kokoonnuttiin auditorioon nauttimaan iltaohjelmista, kukin voimiensa ja jaksamisensa mukaan. Tiistaina väkeä hemmoteltiin monologiesityksellä ja keskiviikkona julkaisseet kirjoittajat esittelivät omia kirjojaa. Torstai-iltana kokoonnuttiin Ahvenlammen kodalle paistamaan makkaraa ja nauttimaan virvokkeita. Samalla saatiin tarpeellista tietoa painotalon palveluista omakustantajille – kiitos Granolle! Perjantai-illan loppukaronkassa nautittiin ryhmien huikeista esityksistä.

Viikon lopulla kuului sieltä täältä huokauksia, kuten: ”täällä olisi voinut olla aivan hyvin vielä muutaman päivän, vastahan me päästiin vauhtiin”, ”apua olen lihonut ainakin kaksi kiloa, täällä on niin hyvät aamiaiset ja ruoat” ja tietenkin tämä: ”ensi vuonna uudestaan!”

PS: Sodankylän kirjoituskurssin suosituimmat ryhmät täyttyvät 15 minuutissa. Joten jos haluat ensi kesänä mukaan, seuraa ilmoitteluamme sivuiltamme ja Facebookissa!

Nähdään Sodiksessa!

Anne Lukkarila
Sodiksen koordinaattori, Lapin Kirjallisuusseuran hallitus
www.kirjoitaparemmin.fi