Tervetuloa Lapin Kirjallisuusseuran sivustolle!

Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella osoitteessa: c/o Erkki Kaila, Kiveliötie 2 B, 96500 Rovaniemi, sähköposti: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Verkkosivujen ja jäsenlehti Lapillisen lisäksi lappilaisen kirjallisuuden kuulumisia voit seurata Twitterissä.

Kirjallisuusseura on myös Facebookissa. 

Lue lisää seuran toiminnasta

"Kirjallisuuden hiljainen puhe pitää maailmaamme kasassa ja pahaa loitolla". Näin pysäyttäviä puhui ohjaaja Juha Hurme kesän kirjoittajakurssien aamuluennolla. Riina Katajavuori avasi omalla vuorollaan hieman hämmentyneelle kuulijakunnalle nykyrunouden uusia muotoja, Taija Tuominen kertoi kuinka elämän voi muuttaa tarinaksi ja Seppo Saraspää puhui eräkirjallisuudesta. Ja he kaikki puhuivat myös paljosta muusta.

Aamuluennon jälkeen hajaannuttiin ryhmiin ja uppouduttiin sanojen maailmaan. Teoriaakin käsiteltiin, mutta tärkeintä oli kirjoittaminen, ja palautteen saaminen siitä mitä oli kirjoitettu. Vuorokauden tunnit eivät tahtoneet riittää, mutta onneksi aurinkoa riitti läpi yön, niin ettei nukkuminen tullut mieleen. Kirjoittajakurssien antia on tutustua myös toisten teksteihin. Erityisen hauskaa on seurata, kuinka samasta aiheesta syntyy toistakymmentä aivan erilaista tarinaa. Asiat voi totisesti nähdä monella tavalla. Ja lopulta teksti herää eloon kuulijan päässä.

Kurssiviikon aikana syntyneitä tekstejä on koottu kurssiantologiaksi, jonka voit ladata tästä linkistä (pdf-tiedosto, 392 kt).

 

 

 

 

 

Lisätietoja