viikolla 30 eli heinäkuun loppupuolella.

Viikon päättää su 28.7. klo 14 Hattujuhla Aavasaksan Kruununnäyttämöllä.

Juhlassa esiintyy kirjailija Ritva-Elina Pylväs kertoen teoksestaan Alisa: Väylän tytär.

Dosentti ja tietokirjailija Sisko Ylimartimo muistelee puheenvuorossaan, miten kävi nuorena opiskelijana haastattelemassa Annikkia. Hän myös arvioi Annikin käsitystä lappilaisista naisista.

Naisteema on tänä vuonna siis vahvasti mukana Hattujuhlassa.

Juhlan musiikista vastaavat Anneli ja Esko Kätkä, Annikin läheiset ystävät, sekä lauluryhmä Alpoksen Ilvekset. Muistakaa ottaa hattu mukaan!

Tämän vuoden Kirja kylässä – tapahtuma järjestetään Yrttitarhan Teetuvassa lauantaina 3.8. Kuten aikaisemminkin klo 12 -13 on varattu kirjojen esittelylle ja myynnille. Lapin yliopiston kulttuurihistorian professori Marja Tuominen alustaa klo 13 teoksesta Lappi palaa sodasta.

Mielen hiljainen jälleenrakennus. Historian Ystävien Liiton kilpailussa kunniamaininnan saanut teos kertoo, millaisia haasteita Lappi kohtasi rauhanaikaan siirryttäessä.

Annikki Kariniemi -seura juhlii 20. toimintavuotta. Alkuidea lähti kesällä 1999 liikkeelle Aavasaksalla järjestetyssä Annikin Tori – tapahtumassa. Maija-Liisa Laurin ehdotus jäi itämään ja seura perustettiin saman vuoden syksyllä. Tulevan kesän tapahtumissa on tarkoitus viettää synttäreitä Annikin malliin.