Tervetuloa Lapin Kirjallisuusseuran sivustolle!

Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella osoitteessa: c/o Erkki Kaila, Kiveliötie 2 B, 96500 Rovaniemi, sähköposti: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Verkkosivujen ja jäsenlehti Lapillisen lisäksi lappilaisen kirjallisuuden kuulumisia voit seurata Twitterissä.

Kirjallisuusseura on myös Facebookissa. 

Lue lisää seuran toiminnasta

Torniossa ratkottiin tarinaniskennän aluemestaruus lauantaina 23.3.2013 Kaupunginkirjaston taidesali oli tupaten täynnä yleisöä, joka sai seurata peräti kymmenen osallistujan värikästä kerrontaa.  Tasokkaan kisan voitti torniolainen Aulis Mulari tarinallaan Mortensson, jossa punaisena lankana on yhdennäköisyys. Toiseksi tuli Anni Korpi Ylitorniolta kertomalla savottakämpän kokin kokemuksistaan. Sinikka Lappeteläinen Torniosta sijoittui kolmanneksi kertomuksella erilaisesta lahjasta. 

 

     Anne Angeria Haaparannalta ja Anni Korpi jakoivat yleisöäänestyksen voiton.

     Kilpailun järjestivät tänäkin vuonna yhteistyössä Suomen Elämäntarinayhdistys, Lapin Kirjallisuusseura, Tornion kirjasto sekä kulttuuritoimi. Tuomareina toimivat Esa Konola Elämäntarinayhdistyksestä, kulttuurisihteeri Helena Junes sekä Aune Aho, kolminkertainen tarinankerronnan Suomen mestari. Kirjastovirkailija Pirkko Siukonen juonsi tilaisuuden.

     Tuomaristo totesi esitysten yleistason korkeaksi. Kilpailussa on tärkeää oivaltaa, mikä on tarina ja sen ydinkohta. Tärkeää on myös se, että kertojan olemus tukee tarinaa.

     Aulis Mulari jatkaa kertomuksellaan tarinaniskennän SM-kilpailuun, joka pidetään Kärsämäellä 13.7.2013.

Kuvassa vasemmalta Sinikka Lappeteläinen, Aulis Mulari ja Anni Korpi. Kuvan otti Helena Junes.

Lisätietoja