Vuoden 2017 Tekijöiden päivä järjestettiin Torniossa osana Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahaston yhdessä Lapin Kirjallisuusseuran kanssa järjestämää tapahtumapäivää.  Päivän aikana Lapin rahastolla oli omaa ohjelmaa ja päätteeksi jaettiin rahaston ja seuran yhdessä järjestämän Lapin Satumaa -kirjoituskilpailun palkinnot.

Torniossa kirjojaan esitteli 13 kirjailijaa ja kaksi kääntäjää.

Tekijöiden päivä 2017 kirjailijat ryhmäkuvassa. Kuva: Raili Iola

Kuvassa vasemmalta Heimo Härmä (Iijoen kansaa 10), Anne Lukkarila (Sata vuotta satumaata - poromiehen palkisilla ja lastenkirja Keltanuttuinen Tonttu ja Seitakiven salaisuus), kääntäjä Anna Kyrö (Oskar Luts: Pieni sarvipää. Alkuteos: Nukitsamees 1920), Leena Pyhäluoto (Alma ja ystävät), Anne Laukkanen (Ainokaiselle, armaalleni) Maarit Niskanen (Hiekkaenkeli), Elsa Partala (Sisäänkirjoitettua, yhdessä Piia Toppilan kanssa), Ritva-Elina Pylväs (neljän Väylän vaimon yhteinen Väylän vaahtopäillä), Tuula Väisänen (Ida), Kaisa Halmkrona (Matkalla 2018 -runokalenteri), Tapani Tavi (kittiläläisen avoimen kirjoittajaryhmän Vaara vai..tai tunturi -kirjan toimittaja-kirjailija), Anita Myllykoski (Väylän vaahtopäillä), Sanni Liiti (Väylän vaahtopäillä), Juho Raunio (Matkalla 2018 -runokalenterin kuvaaja), Kerstin Tuomas Larsson (meän kielellä Miksis Lasse itkee?, Kuka sannoo mitä?, Moa ja varis), Markku Knuuti (Enkelisaarnaajan äiti) ja Tuula Takkinen (Minnan ja Eemelin joulumatka maailman ympäri). Kuvasta puuttuu kääntäjä Kaija Anttonen (Ann-Helén Laestadius Terkkuja Sopperosta ja Pedar Jalvi Lumihiutaleita ja pieniä pakinoita).