Tapahtumat

Lapin Kirjallisuusseura järjestää vuosittain Tekijöiden päivän lisäksi useita muita tapahtumia kirjailijoille ja yleisölle.

Tiedotamme tulevista tapahtumista näillä sivuilla, Facebookissa sekä Lapillisessa.

Voit selata menneitä tapahtumia vasemman laidan valikosta.

Seuran kevätkokous keräsi tuvan täydeltä yleisöä Ivalon kirjastoon 1.3.2014. Kuva: Tero Ronkainen.

Vuoden 2016 Tekijöiden päivä järjestettiin kaksipäiväisenä Rovaniemen Seniori-Messujen yhteydessä.  Kirjallisuusseuralla oli messuilla oma osasto, jota varten teetettiin seuralle oma messustandi käytettäväksi eri tilaisuuksissa. Kirjailijat saivat esitellä ja signeerata kirjojaan kirjakahvilassa. Kirjailijahaastattelut tehtiin ohjelmalavalla. Niitä varten seura oli saanut viisi puolen tunnin haastatteluaikaa. Haastattelijoina toimivat Raili IlolaTuula Saraniemi, Irene Piippola ja Eija Miranda Silventoinen  .

Ritva ja Markku Kokkola seuran standin vieressä. Kuva: Raili Ilola.

Ritvan uusin romaani Johanneksen puu kaunis ja surullisen haikea tarina ihmisten välisistä suhteista, kuolemasta, itsesyytöksistä, vihasta ja katkeruudesta. Markun runokirjan Marina Takalonkatu 3 runot  alkavat paikasta, talosta, huoneista.

Tuula Uusitalo, Kerstin Tuomas Larsson ja Ritva-Elina Pylväs Raili Ilolan haastateltavana. Kuva: Eija Miranda Silventoinen.Tuula Uusitalo, Kerstin Tuomas Larsson ja Ritva-Elina Pylväs Raili Ilolan haastateltavana. Kuva: Eija Miranda Silventoinen.

Ruotsin Pajalasta saapuneet Uusitalo ja Tuomas Larsson ovat kääntäneet Peppi Pitkätossun seikkailuja meän kielelle. Pylväs on uudessa romaanissaan Aliisa, Väylän neito, hyödyntänyt vanhoja tarinoita ja historiallisia faktoja. Kirjan tapahtumapaikka on kirjailijan kotikylä.

Marjatta Kaasila, Pirjo Toljamo ja Tapani Tavi. Kuva: Raili Ilola.

Kaasila on kirjoittanut Vanhentaahan ne eletyt vuet, runoja ja mietteitä elämän kulusta. Toljamon esikoiskirja on satukirja Laituripoika ja Keiju, jonka  on kuvittanut Esko Toljamo. Tavin uusin runokirja on Milja idän ja pohjoisen joen nainen.

Leena Pyhäluoto ja Pirjo Toljamo kirjanmyyntipuuhissa. Kuva: Raili Ilola.

Leena Pyhäluodon hiirisisaruksista kertova kirja on saanut jatkoa ja juuri messujen alla tuli painosta sisiliskosta ja sen kavereista kertova Alma ja ystävät.

Anna Tiittaa ja Salme Koskeloa haastatteli Tuula Saraniemi. Kuva: Eija Miranda Silventoinen.

Anna Tiitta (vas) ja Salme Koskelo (oik) Tuula Saraniemen haastateltavina. Kuva: Eija Miranda Silventoinen.

Anna Tiitan teos Ei niin pientä pahaa palkittiin parhaana omakustanteiden Möllärimestari-kilpailussa 2016 kertomus- ja novellikokoelmat -sarjassa. Salme Koskelo on julkaissut trilogian Helmin ja Jussin elämästä, viimeisimpänä ilmestyi Koski palaa.

Asko Ilmari Heinonen toi messuille myös maalauksiaan, joita on käyttänyt kirjansa Kairasta Lofooteille kuvituksena. Kuva: Eija Miranda Silventoinen.

Kirjallisuusseuran hallituksen jäsenet Paula Alajärvi ja Anna Kyrö päivystivät seuran osastolla. Alajärvi esitteli samalla myös sodankyläläistä kulttuurilehti Jänkää. Kuva: Anita Myllykoski.

Messuilla esittelivät kirjojaan myös mm. Heimo Härmä (Iijoen kansaa 9), Pirjo Maunu (Hutukat tulevat), Marko Nampajärvi (Sydänkolkkaa) ja Markku Torkko ja Mauno Kylli (Lapin kaskukirja 2).