Pellolainen Tuomo Waara voitti Lapin Kirjallisuusseuran järjestämän Lapin tarinaniskennän aluemestaruuskilpailun Torniossa 7.4. tarinallaan 2.5.1966. Hän oli myös yleisön suosikki.

Saman tarinan Waara esittää tarinaniskennän Suomen mestaruuskilpailussa heinäkuussa Kärsämäellä. Toiselle sijalle tuli haaparantalainen Aune Aho, jonka tarina oli jännittävä Niin tavallisen näköinen mies. Arpelalainen Antero Peltonen tuli kolmanneksi. Kunnallispolitiikan kiemuroissa olostaan hän kertoi tarinassa Minulle tehtiin vennamot.

Draamakouluttaja Anna-Maija Lauri, äidinkielen opettaja Anita Myllykoski ja ohjaaja Anne Angeria toimivat tuomareina.

Kuvissa Kyösti Vaara Ylestä haastattelee voittajaa, tuomaristoa ja yleisöä.

Kyösti Vaara (YLE) haastattelee kilpailun voittajaa Tuomo Waaraa
Kyösti Vaara (YLE) haastattelee kilpailun voittajia. Vasemmalta Aune Aho, Tuomo Waara ja Antero Peltonen. Kuva: Raili Ilola.

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomaristo. Kuva: Raili Ilola.

Kilpailun yleisöä. Kuva: Raili Ilola.