Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella osoitteessa: c/o Erkki Kaila, Ounasjoentie 5 A 8, 96200 Rovaniemi, sähköposti: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Lapin Kirjallisuusseura, Suomen tietokirjailijat, Lappi ja Rovaniemen kirjasto aloittivat keväällä yleisötilaisuuksien sarjan, jonka tavoite on tuoda esiin lappilaista kirjallisuutta ja kirjailijoita.

Nyt syksyllä sarjaan liittyviä tilaisuuksia on neljä, joista ensimmäinen oli jo syyskuussa. Seuraavaksi pääkirjaston Lapponica-saliin saapuvat 18.10. Jarmo Huhtala, Kalevi Sipola ja Mauno A. Virtanen keskustelemaan eräkirjallisuudesta.

Rovaniemeläisen Huhtalan esikoisteos Rakkatammukoita ja Lapin taikaa vie Lapin jokivarsille tarinoin ja kuvin. Kemiläisen Sipolan uusimmassa, novellikokoelmassa Elämänmittainen taival kuljetaan Kemi- ja Simojoen välisessä erämaassa. Sodankyläläisen Virtasen novellikokoelmassa Hiillos hiipuu ihmetellään muuttuvaa eräkulttuuria ja surraan luonnon armotonta käsittelyä.

Marraskuussa kirjastossa on esillä Suomen Tietokirjailijoiden näyttely "100 merkittävää tietokirjaa" ja siihen liittyvässä yleisötilaisuudessa puhutaan Lapin historioista kun tietokirjailijoiden toiminnanjohtaja J-P Pietiäinen haastattelee professori Maria Lähteenmäkeä.

Keskiviikkona 13.12. esillä ovat lappilaiset lastenkirjat ja -kirjailijat. Lapissa ilmestyy vuosittain hyviä lastenkirjoja, ja lastenkirjakimaraan pyritään saamaan mahdollisimman monia lastenkirjailijoita paikalle niitä esittelemään. Sopivasti joulun alla olevasta Lastenkirjakimarasta voi tehdä löytöjä pukin konttiin. Lukeminen kannattaa aina, etenkin lapsille lukeminen!

Tilaisuudet ovat keskiviikkoisin klo 18.00-19.30. Tervetuloa!